ENTER THE VOID #5

Na Kaštelu nastupili Infernal Tenebra i Old Night: KONCERT ZA NAJVJERNIJE

Enter The Void nastavlja se u subotu, 3. rujna koncertom grupe Motus i gostiju koji će nastupiti u utvrdi Cassoni Vecchi na Vidikovcu, a u subotu 17. rujna na Kaštel stižu i peti Enter the void festival zatvaraju legende novog vala, beogradski Električni orgazam predvođen Srđanom Gojkovićem Giletom

| Autor: Mladen RADIĆ
S koncerta održanog u nedjelju na Kaštelu

S koncerta održanog u nedjelju na Kaštelu


Još jedan festival krenuo je prošli tjedan u Puli, a radi o se o događaju Enter the void #5 koji organizira istoimena pulska udruga. Počelo je u petak nastupom grupe Six Pack, a nastavilo se preksinoć koncertom žestokih pulskih metalaca Infernal Tenebra s predgrupom Old Night iz Rijeke.

Žestoki ritmovi

Dok preksinoć nije nedostajalo žestokih ritmova i zvukova, organizator je zacijelo poželio da bude više publike. Najviše stotinjak ljudi raštrkalo se dvorištem Kaštela, a kada su Infernal Tenebra krenuli morali su se suočiti i s nekim tehničkim problemima koji su na svu sreću brzo riješeni.

Foto

Bio je tako ovo koncert za najvjernije fanove i ljubitelje metala, no na stranu ono klasično prebrojavanje, Darko Etinger s basom i za mikrofonom, Sebastian Stell za bubnjevima i gitarist Ivo Petrović koji čine ovaj žestoki trio, napravili su odličan koncert. Bit će da mi je jednostavno nedostajalo da opet uživam u instrumentalnim žesticama na koncertu, da se podsjetim i čujem kako je to kada žice "prže" a bubnjevi rasturaju, a sve zahvaljujući glazbenicima koji znaju što rade i vole to što rade. Ovo je brzo, ovo je jako. Bas, bubanj, gitara - ponekad je to dovoljno da se stvori jedna opaka zvučna slika, pogotovo kada se vidi kako dečki sviraju, a znali su preksinoć biti toliko brzi da je teško pratiti njihove pokrete. Sve je to pokriveno Etingerovim snažnim vokalom i kao što su mnogi primijetili slušajući njihove pjesme, bilo na koncertu ili slušajući njihove snimke, ovo zvuči svjetski.

Uspješni koncerti

Uostalom, bend postoji već desetak godina i iza sebe ima impresivan popis uspješnih koncerata, a sve to iskustvo je očito u svakoj noti koju odsviraju dok na bini djeluju krajnje samouvjereno. I ne namjeravaju još stati jer pored njihovih starih pjesama, čuli smo i nove s albuma "Origins of hate" koji će biti objavljen na Noć vještica, 31. listopada. Tako da ako se netko pitao što je s metal scenom u Puli, može se reći da još nije propala i nekim čudom se drži.

Foto

Enter The Void nastavlja se u subotu, 3. rujna koncertom grupe Motus i gostiju koji će nastupiti u utvrdi Cassoni Vecchi na Vidikovcu, a u subotu 17. rujna na Kaštel stižu i peti Enter the void festival zatvaraju legende novog vala, beogradski Električni orgazam predvođen Srđanom Gojkovićem Giletom.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater