Glazbena večer na Portarati

MUSICITTA' Dobro raspoloženje uz pjesme koje slave pulski istrovenetski dijalekt

| Autor: Vanesa BEGIĆ

Pulska je Portarata preksinoć je ugostila glazbenu skupinu Musicitta' koja je predstavila i pjesme s novog nosača zvuka "Xe ora de cambiar" (Vrijeme je za promjene).

U dobrom raspoloženju, izvedena su pjesme koje veličaju pulski istrovenetski dijalekt, vrlo melodiozne, a mogle su se čuti i neke starije pjesme, poput "Santa Eufemia", čiji su autori Maurizio Di Capua, član Musicitta' i Daniel Načinović. Na repertoaru su bile i skladbe s njihovog prvog albuma "Mi me insogno" (2017.), a dobro raspoloženje uz vesele note nisu izostali.

Musicitta' se posljednjih nekoliko godina potvrdila kao vrlo kvalitetna glazbena skupina, a posebice je hvalevrijedna inicijativa promicanja istrovenetskog narječja tipičnog za Pulu. Ovoga su puta nastupili u sastavu Samanta Stell (flauta, wind synth, prateći vokal), Damir Vukelja (gitara), Maurizio Di Capua (bas gitara, prateći vokal), Andrea Rojnić (klavijature, vokal, prateći vokal), Vedran Vojnić (bubnjevi, prateći vokal), Roberta Goldin (vokal) i Stefano Hering (vokal).

Pokrovitelji koncerta su Turistička Zajednica Grada Pule i Grad Pula.


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum