POGLEDAJTE VIDEO SPOT

MAGIČNI OBRONCI UČKE I ŠUME LABINŠTINE U NOVOM SPOTU NORDA: Atmosferični singl "Lo-Hi" zatvara puni krug glazbenog putovanja debitantskog albuma

| Autor: Tea TIDIĆ

Riječki sastav Nord upravo je objavio i posljednji singl sa svog debitantskog albuma "Play Restart" - riječ je o pjesmi "Lo-Hi", koja se nalazi prva na albumu, i za koju je snimljen i interesantan video spot.

Riječ je o lyric videu, koji je sniman na obroncima Učke i u okolici Labinštine, a video su napravili članovi benda, pjevač i basist Mihael Prosen i bubnjar, Tino Margan.

- Nisam nikako htio da ova pjesma ostane u drugom planu od ostalih na albumu, radi se o vrlo osobnoj pjesmi koja tekstom i glazbom vjerno ocrtava jedno od težih razdoblja u mom životu. Upravo se zato i rodila ideja da napravimo lyric video, kako bi i sam tekst bio u prvom planu, objasnio je pjevač i basist grupe, Mihael Prosen.

Video uranja gledatelja u gotovo nadrealne kadrove šume, koja kao da skriva vilenjake i nadnaravna bića, a i sama pjesma savršeno se stapa s kadrovima, te bi ovaj uradak Norda zbog svoje atmosferičnosti definitivno se mogao svrstati i u kategoriju filmske glazbe.

Grupu Nord čine dobro znani glazbenici s popriličnim stažem na domaćoj i inozemnoj sceni - osnovani prije sedam godina, pjevaju na engleskom jeziku, te predstavljaju intrigantan žanrovski koktel pop glazbe, hard rocka i metala, te balansiraju između alternativnog zvuka i progresivnog rocka.

Njihova kvaliteta ovjenčana je i nagradama - svakako valja izdvojiti da su 2015. godine pobijedili na banjalučkom Demofestu, u konkurenciji od 460 prijavljenih glazbenih sastava iz cijele regije, a nastupali su na InMusic festivalu 2016. i 2019. godine te najvećem regionalnom metal festivalu Metaldays 2017. godine.

Nord

Odsvirali su turneju po Kini, u sklopu koje su nastupili u čak 16 kineskih gradova, zatim turneju po Istočnoj Europi, gdje su nastupili u devet gradova…

Njihovih šest singlova s albuma "Play Restart", za koje su snimljeni i spotovi, pregledani su više od 100.000 puta na YouTubeu, a glazbeni kritičari, domaći i inozemni, itekako su nahvalili njihov album "Play Restart".

Album "Play Restart" objavljen je 2017. godine, te singlom "Lo-Hi" simbolični su napravili puni krug glazbenog putovanja njihovog debitantskog albuma. A sada - Nord je spreman za drugi album.


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini