NAJNOVIJEU PULSKOM ROJCU

LJETNE JAZZ RADIONICE: Kako vježbati i razmišljati o glazbi

| Autor: Mladen RADIĆ
Radionicama je prisustvovalo desetak polaznika (Manuel ANGELINI)

Umjetnički voditelj radionica bio je poznati pulski glazbenik Branko Sterpin, a predavači Lukas Oravec, slovački jazz trubač, kompozitor i producent, Riccardo Chiarion, profesor jazz gitare na konzervatoriju "Giuseppe Tartini" u Trstu, te Matteo Alfonso, docent na kolegiju za klavir na tršćanskom konzervatoriju

Program 9. Ljetnih jazz radionica, u organizaciji pulske podružnice Hrvatske glazbene unije, održane su u Rojcu, u prostorijama Puhačkog orkestra grada Pule, a ove godine prisustvovalo im je desetak polaznika.

Predavači su bili slovački jazz trubač, kompozitor i producent Lukas Oravec koji je govorio kako postati dobar instrumentalist i jazz glazbenik, odnosno što vježbati, kako vježbati, kako razmišljati o glazbi, kako primijeniti stečeno znanje… Nakon njega Riccardo Chiarion, inače profesor jazz gitare na konzervatoriju "Giuseppe Tartini" u Trstu, objasnio je kako vježbati gitaru za improvizaciju, a klavirist Matteo Alfonso, docent na kolegiju za klavir na tršćanskom konzervatoriju "Giuseppe Tartini", govorio je o odnosima unutar ritam sekcije.

Svi zajedno održali su radionicu za combo jazz ansambl te su u Circolu održali i koncert na kojem su im se pridružili kontrabasist Zvonimir Šestak i bubnjar Dušan Kranjc. Umjetnički voditelj radionica bio je poznati pulski glazbenik Branko Sterpin.

Predavači su bili zanimljivi i prenijeli svoje znanje polaznicima, neovisno o tome koji su instrument svirali jer postoje stvari koje su primjenjive na sve instrumente, primjerice kako zvučati modernije.


Podijeli: Facebook Twiter
Više iz rubrike

Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini
Webcams provided by webcams.travel add a webcam