GLAZBENA SURADNJA

"LIJEPA SI DANAS" prvi je singl Cubisma nakon deset godina. Autor pjesme je Marijan Jelenić iz pulske Nole

| Autor: Zoran ANGELESKI
Cubismo i Nola (Arhiva/Ira Tomić i John Kardum)

Pjesma koju autorski potpisuje Marijan Jelenić posveta je njegovoj supruzi Gabi * Hrvoje Rupčić: "Kada su mi Marijan i Gabi pustili tu pjesmu, odmah sam čuo na koji način se Cubismo tu lijepo može uklopiti. Smislili smo zanimljivi afro ritam za prvi dio pjesme te salsu za drugi dio. Sve je začinio Puljanin Miron Hauser, dirigent jazz orkestra HRT-a koji je napravio izvanredni aranžman u koji je uklopio i big bend

Cubismo, bend koji već 25 godina donosi plesne ritmove, u suradnji s pulskom grupom Nola, nakon desetogodišnje diskografske pauze, objavio je singl "Lijepa si danas". Ujedno je to i prvi singl s nadolazećeg albuma "Tumbao" koji je nastao u suradnji s Jazz orkestrom HRT-a.

Nakon desetak godina Cubismo ima novu suradnju, s grupom Nola. To je jedina suradnja na novom albumu, a do nje je došlo na inicijativu Nole, odnosno Marijana Jelenića koji je i autor skladbe. Suradnju je obogatio i pulski trombonist i dirigent sa zagrebačkom adresom Miron Hauser.

Svatko je dao najbolje od sebe

Zaštitno lice Cubisma Hrvoje Rupčić veli: "Kada su mi Marijan i Gabi pustili tu pjesmu, odmah sam čuo na koji način se Cubismo tu lijepo može uklopiti i smislili smo zanimljivi afro ritam za prvi dio pjesme te salsu za drugi dio. Sve je do kraja začinio i Miron Hauser, dirigent jazz orkestra HRT-a koji je napravio izvanredni aranžman u koji je uklopio i big bend. Sva tri dijela ove suradnje su dala najbolje od sebe u ovoj skladbi. Kako Cubismo, tako i grupa Nola i JO Hrt-a, a kao šlag na torti su prepoznatljivi i međusobno skladni glasovi Gabrijele i Ricarda."

Pjesma koju autorski potpisuje Marijan Jelenić posveta je njegovoj supruzi Gabi.

- Nakon više od dva stoljeća zajedničkog života, meni je moj životni partner poručio i u pjesmi zauvijek zabilježio da sam danas lijepa. Suradnja s Cubismom i Jazz orkestrom HRT-a donosi novu razinu zadovoljstva u moj život, komentirala je Gabi, koja u uvodu pjesme, nakon zbornog refrena "Lijepa si danas", pjeva: "Rekao si onako usput, napravio koraka pet, okrenuo se i raširio svoj osmijeh (lijepa si danas), zvoni mi u glavi, kao ona pjesma koju ne zaboravljaš cijeli dan".

Novi album "Tumbao" izlazi nakon desetogodišnje diskografske pauze Cubisma, pa će se na njemu osjetiti sva snaga, emocije i ideje prikupljene tijekom tog razdoblja kada se bend više fokusirao na nastupe uživo.

Na albumu će se naći deset pjesama, a čak sedam njih potpisuje sedam članova Cubisma: Ricardo Luque -   glavni vokal, Davor Križić - truba, Nenad Grahovac - trombon/vokal, Mario Igrec - gitara, Mario Penton Hernandez - klavir/vokal, Krešimir Tomec - bas gitara, Zdravko Barba Tabain - bubnjevi/ timbalesi, Mladen Ilić - bongosi i Hrvoje Rupčić - konge/ vokal.

Jednu skladbu za novi album napisao je maestro Miron Hauser. Pjesma "Lijepa si danas" i album "Tumbao" izlaze u izdanju Aquarius Recordsa i HRT-a.


Podijeli: Facebook Twiter
Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater