DANI GRADA

LABIN: U subotu S.A.R.S., Dogma i Night Express

| Autor: Branko BIOČIĆ
S.A.R.S. (N.  LAZAREVIĆ)

Među mnoštvom događanja koja slijede ovaj tjedan u sklopu obilježavanja Dana grada Labina, najbrojniji su upravo oni vezani uz kulturu, umjetnost, glazbu i zabavu. Gotovo svakoga dana labinsku publiku i brojne goste čekaju kvalitetni, zanimljivi i atraktivni događaji i nastupi.

Danas u 20.30 sati u Gradskoj galeriji Labin i crkvici Sv. Stjepana otvara se 23. Labinski uzlet likovnosti, tradicionalna smotra kreativnih djela labinskih likovnih umjetnika, koji već niz godina tematski dodatno oplemenjuju bogati fundus lokalnih umjetničkih djela. Na sam blagdan Velike Gospe, u četvrtak 15. kolovoza, Labin Art Republika na Špinu dovodi još jedno poznato i eminentno ime domaće glazbene scene Gorana Karana čiji koncert počinje u 21.30 sati.

Uoči Dana grada, u petak 16. kolovoza, u Malom kazalištu "Circolo" u labinskom starom gradu, s početkom u 19 sati priređuje se Književno - glazbena večer u Teatrinu uz promociju knjige Tullija Vorana "Pabirci Tomasa Lucianija za povijest Labina" te Silvie Dai Pra "Ne pozdravljajte nikoga. Povratak u Istru". Vrhunac zabavnih, glazbenih i drugih događanja je na sam Dan grada u subotu 17. kolovoza. I ovaj je dan središte zbivanja labinska starogradska jezgra, točnije Titov trg, gdje je za 17 sati najavljen start Atletske utrke. Već prije 21 sat krenut će i glazbena događanja: s velike pozornice na samom trgu brojne okupljene zabavljat će jedan od najpopularnijih pop-rock bendova u regiji, izvrsni S.A.R.S., a za nastavak fešte do sitnih sati pobrinut će se za to uvijek spremni i rado nam viđeni The Night Express.

Šetalište San Marco rezervirano je za zabavu i ples, dok će se na Starom trgu ispred "Circola" okupiti labinski vinari i u noći „vina i gitara“ održati degustaciju svojih nagrađivanih proizvoda, uz ugodnu svirku sjajnog akustičnog dua Irena & Mauro Giorgi. Špina je, kako to priliči već godinama, rezervirana za nešto žešću i alternativnu glazbu te će na ovoj popularnoj lokaciji od 22 sata zasvirati pulska Dogma, a nakon njihovog nastupa kreću još suvremeniji i čvršći tonovi riječkog One PossibleOptiona i sjajnog cover banda No Problem.


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum