KONCERT

LABIN JAZZ FESTIVAL IDE DALJE: I ovog četvrtka jazz na "Špini" uz Sick Sheets

| Autor: Branko BIOČIĆ

Sviraju originalnu, bezvremensku, autorsku glazbu koja nosi u sebi elemente raznih stilova te se ne može lako svrstati u bilo koji žanr, a u njihovoj glazbi mogu se čuti upravo neki zvuci koji su utjecali na cijeli band, kroz njihovo odrastanje, od prvih glazbenih početaka školovanja pa skroz do glazbene akademije

Četvrtak donosi treći koncert ovogodišnjeg, neuobičajenog i svim mjerama "novog normalnog" prilagođenog Labin Jazz festivala. Na Špini će od 21 sat svoj eksperimentalni i progresivni jazz-rock zasvirati labinsko-kvarnerski kvartet Sick Sheets, ekipa već dobro znana i u više navrata sjajno prihvaćena od domaće publike.

Sick Sheets je psihodelično-progresivni rock band koji djeluje u Labinu i Lovranu istovremeno od 2019. godine, a članovi banda su Hrvoje Puškarić, klavir i vokal, Filip Leko, bas gitara, Toni Kranjac, električni puhački instrument i vokal te Davorin Grgić na udaraljkama. Sviraju originalnu, bezvremensku, autorsku glazbu koja nosi u sebi elemente raznih stilova te se ne može lako svrstati u bilo koji žanr, a u njihovoj glazbi mogu se čuti upravo neki zvuci koji su utjecali na cijeli band, kroz njihovo odrastanje, od prvih glazbenih početaka školovanja pa skroz do glazbene akademije. Neki od njih su rock, blues, jazz, klasika, punk, pa čak i metal glazbeni izričaj. Glazba se isprepliće na jedan neviđeni način, pokazujući kako pravila ne postoje, te da stilovi ne bi trebali biti ni u kojem pogledu ograničeni te da sve može savršeno funkcionirati zajedno. Njihov originalni pristup skladanju, interpretaciji, općenito aranžiranju svih pjesama, uspijeva začarati publiku, odnosno slušatelje, nastojeći konstantno dodavati parodiju, komediju, a istovremeno dramatičnost i ozbiljnost u svoje izvedbe. Time uspijevaju dovesti publiku točno tamo gdje bi trebala biti, neravnodušna prema impresijama svake skladbe pojedinačno.

Koncert je besplatan, međutim, zbog pridržavanja epidemioloških mjera broj posjetitelja je ograničen na 70 osoba. Svoje besplatne ulaznice svi zainteresirani moći će podići u uredu Turističke zajednice na trgu u labinskom starom gradu, u srijedu i četvrtak od 9 do 15 sati. Ulaznice se također mogu rezervirati na broj telefona 052/852-399, u isto navedeno vrijeme.


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of