LEGENDARNI PUNK BEND

Koncertno slavlje uz 45. godina od osnivanja: Pankrti objavili novi live album, u pripremi hrvatska mini-turneja

Album Pankrta "Turneja pomirenja/Live in Zagreb 1985.", objavili su BJ Promotions Berislava Jankovića i slovenski diskograf Nika Records. Riječ je o snimci koncerta koji su Pankrti održali 9. prosinca 1985. u današnjem Boogaloou, nekadašnjoj Dvorani Moša Pijade u Zagrebu

| Autor: Mladen RADIĆ
Pankrti - s koncerta u Puli 2008. na Art & Music festivalu (Snimio Dejan Štifanić)

Pankrti - s koncerta u Puli 2008. na Art & Music festivalu (Snimio Dejan Štifanić)


Novi album grupe Pankrti - "Turneja pomirenja/Live in Zagreb 1985." objavljen je jučer, a ovaj legendarni slovenski punk bend sinoć je u ljubljanskoj hali Tivoli održao koncert kojim je obilježio 45. godina od osnivanja. Uz Pankrte, nastupili su i Davor Gobac i Električni orgazam. Za studeni i prosinac u pripremi je i hrvatska mini-turneja s koncertima u Zagrebu, Rijeci i Puli.

Dugo čuvane snimke

Album "Turneja pomirenja/Live in Zagreb 1985."objavili su BJ Promotions Berislava Jankovića i slovenski diskograf Nika Records. Riječ je o snimci koncerta koji su Pankrti održali 9. prosinca 1985. u današnjem Boogaloou, nekadašnjoj Dvorani Moša Pijade u Zagrebu.

Mastering albuma napravio je Ivan Piko Stančić, dizajn potpisuju Saša Novak i Berislav Janković a knjižica sadrži fotografije Damila Kalogjere, Vojka Flegara, Janeza Bogataja i Janeza Pukšiča. Na albumu je 15 pjesama među kojima su "Bandiera Rossa", "Skupi", "Zakon smo mi", "Čehi letijo v nebo", "Vodja", "Zvečer v mestu", "Za železno zaveso" i "Osmi dan".

Naslovnica albumaNaslovnica albuma

Dugo čuvane i većini nepoznate snimke svjetlo dana ugledale su zahvaljujući Puljaninu Berislavu Jankoviću i njegovoj tvrtki BJ Promotions. Janković je tih godina kao menadžer Pankrta i Azre bio dio tadašnje rock scene te je odgovoran za niz koncerata među kojima je bio i spomenuti koji su Pankrti u okviru te godine održane "Turneje pomirenja" održali u Zagrebu.

Uzbudljivo, autentično, moćno

Marinko Krmpotić, kritičar Novog lista, album opisuje riječima "uzbudljivo, vjerodostojno, autentično i – moćno".

"'Live in Zagreb 1985' sam je po sebi dokument koji svjedoči o boljoj rock prošlosti, ali istodobno i sjajan live album koji jasno potvrđuje moć i znanje ljubljanskih punkera", ističe Krmpotić u svojoj recenziji.

Turneja Pankrta 1985. pratila je njihov album nazvan "Pesmi sprave" kojeg su objavili te godine i s kojeg je na albumu i najviše pjesama, čak šest, dok je njegov prethodnik "Rdeči album" zastupljen s pet pjesama, a ostatak čine pjesme s ranijih radova.

"Očigledno, Petar Lovšin i društvo bili su u srži sredine osamdesetih, a to znači da to nije više bio onaj britki, brzometni i ubilačko agresivni punk, već ponajprije sjajan moćni rock s zaista odličnim gitarama Marca Kavaša i Boge Pretnara, tutnjavim basom Borisa Krambergera, bubnjarskim rafalima Slavca Colnariča te, naravno, karizmatičnim vokalom čistokrvnog rock pjevača što Petar Lovšin bez imalo dvojbe jest", konstatira Krmpotić.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum