U PRATNJI 70-ak DJECE IZ ORKESTRA SO DO EL SISTEMA

Iza kulisa snimanja novog spota: STJEPAN HAUSER U PULSKOM KAISERWALDU REINTERPRETIRAO NEZABORAVNU ARIJU "NESSUN DORMA"

| Autor: Lara BAGAR


Veličanstvena, gotovo čarobna Šijanska šuma ("Kaiserwald") okupana suncem uz šuškanje otpalog lišća i prekrasan jesensko zimski kaleidoskop boja danas su bili savršena scenografija za najnoviji video uradak Stjepana Hausera koji je u pratnji 70-ak djece iz dječjeg simfonijskog orkestra SO DO El Sistema snimio spot za najnoviju pjesmu "Nessun dorma".

I upravo je carska šuma (Kaiserwald) bila idealna kulisa za izvedbu ovog remek djela svjetske klasike.

Radi se o ariji iz zadnjeg čina opere "Turandot" Giacoma Puccinija koja je postala globalno popularna nakon što je tenor svjetskog glasa, Luciano Pavarotti zapjevao na otvorenju Svjetskog nogometnog prvenstva 1990. godine.

A gotovo 20 godina kasnije Hauser joj je podario novi štih. U crnom odijelu i bijeloj košulji okružen sa 70-ak mladih glazbenika muzicirao je u carskoj šumi pod redateljskom palicom Igora i Kristijana Burlovića iz Medvida.

Ova pulska produkcijska kuća do sad je snimila sve spotove 2 Cellosa, pa tako i ovaj, a ovaj je snimljen sa najnovijom filmskom kamerom Arri Alexa čime Medvid otvara vrata i filmskim vodama.

- Ovom pjesmom želim mladima poručiti neke stvari i prenijeti koliko je važna glazba, suradnja, priroda. Od tuda i suradnja sa SO DO El sistemom, objasnio je Stjepan Hauser.

Šijanska šuma nije slučajan izbor, u njoj je Hauser ostvario prve korake tako da je i ona, na neki način, simboličan početak jedne nove priče, odnosno solo karijere u koju je Hauser i krenuo prošle godine, nakon osam godina muziciranja u 2 Cellosu.

- Prohodao sam na ovom neravnom terenu pa mi je bio problem kada sam došao u grad gdje sam se spoticao na asfaltu. Tako da u svemu tome to ima jako puno simbolike, prvo je što je rekao Hauser. I u pravu je jer ovo je spot za njegov novi solistički glazbeni početak, koji će ovoga puta sigurno biti bez spoticanja.

- Istra ima toliko ljepote da nema smisla tražiti ju negdje drugdje, primjećuje glazbenik svjetskog glasa koji je prethodni spot prije nekoliko dana snimao u Raši, a i Šćuza je bila jedna od lokacija za snimanje spota.

- Ljudi nisu svjesni gdje žive i što imaju, koliko nam je ovdje lijepo i koliko nam je život još uvijek relativno dobar. Čak i zapadne napredne zemlje zapravo su užasne. Tamo si rob i svi rade od jutra do sutra i nemaju vremena za ništa. Mi još uvijek imamo vremena i za kavu i za roštiljanje, dakle još uvijek postoji ta humana crta. Zato i jesam stalno tu. Uživam i ne žalim se, veli nam Hauser koji slobodno vrijeme i kreativnu stanku provodi u Istri. Iako je kupio kuću u Pomeru, najviše vremena provodi kod roditelja u Raklju.

Kraj godine bila je prilika da rezimiramo godinu na izmaku i upitamo za planove u 2020-oj.

- Nakon osam godina jurnjave sa 2Cellos, ova je godina bila potpuno drugačija. Nisam navikao imati više vremena i posvetiti se nekim drugim stvarima. Privikavam se na neki normalniji tempo. Iduće godine izlazi moj solo album i u pripremi je moja prva solo turneja po Europi, otkrio nam je Hauser uz predviđanje da će se 2021. na desetu obljetnicu 2 Cellosa najvjerojatnije opet okupiti.

Iskoristili smo priliku da ga priupitamo kakva je situacija na ljubavnom planu ili je li još uvijek na listi najpoželjnijih neženja na što nam je odgovorio "Ne vidim se da još dajem svoju ekskluzivu samo jednoj", uz opasku: "Moj život je nepredvidljiv" rekao nam je da ni sam ne zna gdje će dočekati Novu godinu.


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater