#OSTANI DOMA

HIT IZ 1998. GODINE DOBIO NOVI TEKST Neno Belan s kćerkom Nikolinom predstavio - "CORONU"

| Autor: Mladen RADIĆ
Pjesma je snimljena u kućnoj radinosti

Razmišljajući kako doprinijeti ideji #ostani doma, koju promovira stožer civilne zaštite, nametnula se ideja o prepjevu "Ivone" na "Coronu". Tako je pjesma iz 1998. godine dobila novi tekst koji se referira na trenutnu situaciju ugroze, a sve na zanimljiv i šarmantan način svojstven Belanu

Neno Belan zajedno sa svojom kćerkom Nikolinom,predstavlja singl "Corona" koji je obrada njegovog starog hita "Ivona". Poznati glazbenik, koji je u svojevoljnoj izolaciji u svojem domu u Rijeci, u izvanrednoj situaciji prestanka koncertnih aktivnosti je, čisteći stan, pronašao na policama originalne trake svoje pjesme "Ivona" koja je bila veliki hit krajem devedesetih. Razmišljajući kako doprinijeti ideji "ostani doma" koju promovira stožer civilne zaštite, nametnula se ideja o prepjevu "Ivone" na "Coronu". Tako je pjesma iz 1998. godine dobila novi tekst koji se referira na trenutnu situaciju ugroze, ali na jedan zanimljiv i šarmantan način svojstven Belanu.

Poruka ohrabrenja

Poruka pjesme je ohrabriti ljude da ostanu doma čime se smanjuje mogućnost zaraze, ali i predstaviti virusnu ugrozu na jedan duhoviti način te se tako s vjerom u bolje sutra i optimizmom othrvati strahu i atmosferi opće ugroze.

"Imam pozitivan stav oko cijele situacije, proći će ubrzo i ova prijetnja, bit će sve dobro, samo se trebamo držati uputa našeg stožera. Mislim da svi trebamo biti optimistični i s vjerom u bolje sutra se izboriti s ovom nedaćom", ističe Belan.

Za pjesmu je snimljen i spot u kućnoj radinosti Belanovih, s Neninim mobitelom, a važnu ulogu je odigrala i kćerka Nikolina koja je zajedno s ocem i režirala spot. Montirao ga je poznati hrvatski snimatelj Tomislav Brđanović.

Humanitarno

Svi prihodi koje će ostvariti ovaj singl na osnovu autorskih i izvođačkih prava, bit će uplaćeni na žiro račun Ministarstva zdravstva za borbu protiv koronavirusa te za obnovu grada Zagreba, stradalog u nedavnom potresu.


Podijeli: Facebook Twiter
Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of