NAJNOVIJEVIVA LA POLA! 2019

HC LEGENDE AGNOSTIC FRONT u kolovozu nastupaju u Puli

| Autor: Tea TIDIĆ

Ulaznice u pretprodaji mogu se kupiti u Puli u Caffe baru Bass, Rock baru Mimoza i klubu Uljanik, u Rijeci u Dallas Music Shopu, dok su za područje Hrvatske i drugih zemalja, ulaznice nabavljive putem entrio.hr

U pulskom klubu Uljanik 14. kolovoza nastupaju legendarni nositelji New York hardcorea - Agnostic Front na čelu s gitaristom Vinniem Stigmom te pjevačem Rogerom Miretom.

Oni će nastupiti u sklopu šesnaestog po redu festivala Viva la Pola!, te valja napomenuti da su već jednom nastupili u pulskom klubu Uljanik. Koncert će se održati na terasi Kluba Uljanik s početkom u 20 sati, a nastupit će još riječki Kryn i pulski Kani Bastardi.

Ovim nastupom, Agnostic Front obilježavaju 35 godina od izlaska kultnog debi albuma "Victim in Pain". Osnovani 1980. godine u New Yorku od strane gitariste Vinnieja Stigme, Diega na basu i Roba Krekusa za bubnjevima, a nakon učestalih promjena postave, 1982. na mjesto vokala dolazi Roger Miret (The Psychos), Ray Barbieri za bubnjeve, a Adam Mucci na bas, te kreću i prva diskografska ostvarenja, koji danas nose titulu klasika žanra - "Victim In Pain" 1984., "Cause of Alarm" 1986. na kojemu su surađivali s Peterom, "Liberty and Justice For.." 1987. te "One Voice" 1992.

Godine 1992. bend se razilazi, a već četiri godine kasnije, na inicijativu Stigme i Mireta ponovno se okupljaju, te s novom postavom 1998. objavljuju album "Something's Gotta Give", da bi 1999. uslijedio i "Riot, Riot, Upstart". Slijede albumi "Dead Yuppies" (2001.), "Another Voice" (2004.), a 2006. objavljuju dugočekivano DVD izdanje «Live at CBGB» kojime su proslavili 25 godina postojanja. 2007. izlazi "Warriors", a 2009. izlazi remasterizirano izdanje albuma prvijenca "Victim In Pain".

Godine 2011. Agnostic Front objavljuju album "My Life My Way", da bi 2015. stigli do jedanaestog studijskog albuma "The American Dream Died" s kojega je objavljen singl i video uradak "Never Walk Alone" u kojemu gostuju Freddy iz Madball, Lou iz Sick Of It All i Toby iz H2O.

Dokumentarni film "The Godfathers Of Hardcore“, koji je dovršen 2017. godine, i koji na vrlo otvoren i iskren način govori o 35 godišnjoj karijeri benda, odrastanju na opasnim ulicama New Yorka, nastanku scene, te utjecaju Mireta, Stigme i njihova benda na mnoge svjetski poznate glazbenike kao što su između ostalih Kirk Hammett (Metallica), Scott Ian (Anthrax), Phil Anselmo (ex Pantera), te bendove Biohazard, Madball, Sick Of It All, Hatebreed i druge, kojima su Agnostic Front ostali trajni uzori i najveća inspirativna vodilja.

Agnostic Front u Puli nastupaju u sklopu "Summer Madness" turneje.

Ulaznice u pretprodaji mogu se kupiti u Puli u Caffe baru Bass, Rock baru Mimoza i klubu Uljanik, u Rijeci u Dallas Music Shopu, dok su za područje Hrvatske i drugih zemalja, ulaznice nabavljive putem entrio.hr.


Podijeli: Facebook Twiter
Više iz rubrike

Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: new hospital − Building yard (1)
Pula: new hospital − Building yard (1)

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater
Webcams provided by webcams.travel add a webcam