NAJNOVIJEOD 4. DO 7. SRPNJA NA PULSKOJ VALLELUNGI

GOATHELL METAL FEST: Headlineri ovogodišnjeg festivala legendarni Destruction i Pestilence

| Autor: Tea TIDIĆ


Sveukupno, kroz četiri dana na ovogodišnjem Goathell Metal Festu nastupit će 28 bendova iz Italije, Grčke, Rusije, Francuske, Slovačke, Malte, Nizozemske, Slovenije, Škotske, Austrije, Srbije i Hrvatske

Ovogodišnje izdanje međunarodnog glazbenog festivala GoatHell Metal Fest održat će se u Puli od 4. do 7. srpnja. Festival se održava na istoj lokaciji kao i prošle godine - uz samo more na Vallelungi, a najavljen je sadržajno prokušani koncept - ova četverodnevna manifestacija donosi koncerte, zabavne sadržaje, izložbe, predavanja, radionice, performanse i dnevne evente.

Festival je osmišljen kao cjelovita priča koja povezuje metal glazbu i supkulturu s dodirnim točkama lokalne kulturne baštine, stvarajući bogat i zanimljiv sadržaj te bajkovitu atmosferu. Metal supkultura obilježena je elementima nadrealizma, horora i fantastične književnosti, a prožetost lokalne baštine i metal glazbe naglašena je i legendom o prvom dokumentiranom vampiru u povijesti, Jure Grandu, što je naziv glavne bine i tema jedne od izložba.

Osim kulturološki, Istra se putem ovog festivala promovira i kao turistička destinacija, te je svakako Pula nezaobilazna destinacija na svjetskoj karti ljubitelja metal glazbe. Važno je napomenuti da je za posjetitelje postoji mogućnost besplatnog kampiranja za trajanja festivala, a isto tako organizatori, iz udruge Kairos, nude i pomoć oko pronalaženja smještaja u apartmanima.

Sveukupno, kroz četiri dana na ovogodišnjem Goathell Metal Festu nastupit će 28 bendova iz Italije, Grčke, Rusije, Francuske, Slovačke, Malte, Nizozemske, Slovenije, Škotske, Austrije, Srbije i Hrvatske, glavne zvijezde su legendarni Destruction i Pestilence.

Njemački thrash metal sastav Destruction odlazi iz Weil am Rheina, a njih se uz Kreator, Sodom i Tankard smatra glavnim predstavnicima teutonskog thrash metala. Legendarni death metal bend iz Nizozemske, Pestilence, smatraju se inovatorima koji su donijeli revuluciju u death metal, nadogradivši ono što se do tada smatralo progresivnim.

Na Vallelungi će se u sklopu festivala održati i brojni popratni sadržaji, pa će tako posjetitelji moći razgledati edukativnu izložbu "Pula Room" posvećenu Puli u Austro-ugarskoj monarhiji, zatim "Jure Grando Room" s izložbom posvećenom prvom zabilježenom vampiru Juri Grandu i nadnaravnim pojavama u Puli i Istri pulske umjetnice i dizajnerice Ksenije Mijoković, zatim izložbe skulptura priznate talijanske umjetnice Laure Finotto Pepel, pulskog kipara Maria Devčića, varaždinskog umjetnika Marka Makaja, pulskog skulptura Đanija Bulića, i mnogih drugih.

Također, najavljen je 3D maping, borbe gladijatora, borbe vitezova, ples s vatrom, face paint, karaoke, srednjovjekovne igre, odbojka, sportski sadržaji na vodi… Kao i obilasci znamenitosti Pule uz pratnju licenciranog vodiča.

Na štandovima će se nuditi suveniri, rukotvorine, nakit, odjeća i obuća, a novost ove godine su i štandovi s glazbenom opremom i te je najavljena i prezentacija glazbene opreme.

Standardna je i ugostiteljska ponuda hrane i pića, a organizatori su najavili i štand s vegetarijanskom hranom.

Festival ima i društveno osviještenu zonu, gdje će biti štandovi udruga Ruka Šapi i Snoopy koji se brinu o napuštenim životinjama i njihovom udomljavanju.

Više o festivalu može se naći na službenoj web stranici www.goathell.eu


Podijeli: Facebook Twiter
Više iz rubrike

Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater
Webcams provided by webcams.travel add a webcam