GLAZBOM PROTIV VIRUSA

GLAS OPTIMIZMA Brunissimo feat. Mario 5reković poručuje: "Korona, ne, ne"

| Autor: Lara BAGAR

Poruka pjesme je kako se u ovoj teškoj situaciji treba okrenuti vedrini, optimizmu, dati najbolje od sebe pa i iskoristiti ovu zatvorenost i skučenost u četiri zida za nešto što nikada nismo imali vremena. A Brunissimo samo potvrđuje kako izolacija može biti kreativna i konstruktivna

 

"Korona, ne, ne, Biti doma, da, da, Rakija, je, je, je, je, Virus via, gotovo je. Malatia, no, no, no. Malvazija, si, si, si, Ljubiti se, kažu ne, ne. Volimo se, online, oh je." Zarazni su to stihovi pjesme "Korona, ne, ne" koji su prije nekoliko dana osvanuli na Youtubeu i svojom vedrinom i optimizmom osvojili srca slušatelja. Iza glasa optimizma i humorističkih ali opet ozbiljnih stihova o trenutnoj korona situaciji krije se samozatajni istarski glazbenik Brunissimo.

gg

Humor i vedrina

             "Dokazano je da depresija smanjuje imunitet, dok ga   osmijeh, zdravi humor i vitamini pak jačaju" objašnjava Brunissimo, taj vapajući glas optimizma. Gdje je humor tu je i Mario 5rteković koji se u ulozi televizijskog reportera pojavljuje u spotu Brunissima.

             "Maria iznimno cijenim kroz njegov osebujan i iskren humor. Iako, do sad nismo surađivali, poslao sam mu stvar. Poslušao je, oduševio se te javio neke ideje i preko interneta smo ostvarili ovu suradnju", veli autor koji u svakoj situaciji pokušava pronaći svjetlu stranu.

             Aranžman pjesme potpisuje Mauro Giorgi, a ova suradnja samo je potvrda kako se i u vrijeme izoliranosti putem tehnologije može surađivati, družiti i stvarati. U spotu, pod redateljskom palicom Elizabete Ružić i kamerom Josipa Pina Ružića iz Kaštelira, glavni akter je Valentin Gašparini, amaterski glumac iz Poreča koji u ovoj priči iz udobnosti svog naslonjača u izolaciji obilazi cijeli svijet. I to je poruka pjesme, kako se u ovoj teškoj situaciji treba okrenuti vedrini, optimizmu, dati najbolje od sebe pa i iskoristiti ovu zatvorenost i skučenost u četiri zida za nešto što nikada nismo imali vremena. A Brunissimo samo potvrđuje kako izolacija može biti kreativna i konstruktivna.

gg

Ljetni ritam

             "U ovoj situaciji svi dajemo maksimum od sebe u svakom pogledu. Ova je pjesma ono najbolje od sebe što trenutno mogu dati. Ona poručuje: "Bit ću zdrav, sutra je novi dan", ali isto tako kroz humorističan način šalje poruku da budemo doma i odgovorni kako prema sebi tako i prema drugima. U teškim situacijama trebamo dati najbolje od sebe, i ovo je zahvala i poruka svim onima u zdravstvu, policiji i Civilnom stožeru koji svakoga dana daju najbolje od sebe da bi nama bilo bolje. ", objašnjava glazbenik vedra duha i velikog srca.

gg

No, kako je pjesma ljetnog ritma ona je zasigurno potencijalni ljetni hit koji će sigurno ovoga ljeta biti aktualan, ali pod korona krilaticom - i kada si vani, budu oprezan i odgovoran. Na kraju poručuje "Budi odgovoran, budi sam u izolaciji. Vitamine sad pit, nešto domaće, bolje će bit. Sada kažu svi da su nam granice zatvorene. Zato pjesma nek' putuje od Kine do Italije." I u pravu je. Pjesma nema granica. Glazba je najbolji lijek - za dušu. A humor pretvara tamu u svjetlost i lijek je za sve pa i za Covid -19. Pogotovo kada iza svega stoji istarski glazbenik Bruno Krajcar.

gg


Podijeli: Facebook Twiter
Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater