POGLEDAJTE VIDEO

Glas Istre objavljuje ekskluzivne snimke s probe u Rojcu uoči sutrašnjeg GLAZBENOG FILMSKOG SPEKTAKLA KULTNOG REDATELJA ABELA FERRARE U PULI

| Autor: Lara BAGAR
Abel Ferrara (Screenshot iz videa)

Abel Ferrara (Screenshot iz videa)


Nakon što je u petak glasoviti filmski redatelj Abel Ferrara na Venecijanskom filmskom festivalu imao promociju svog posljednjeg filma "Padre Pio" pulska publika već sutra (četvrtak) u Domu hrvatskih branitelja ima nesvakidašnju priliku prisustvovati filmsko – glazbenom spektaklu "KINO FERRARA" uz gostovanje kultnog američkog redatelja Abela Ferrare i njegovog The Benda uz pojačanje domaćih glazbenika.

No, Ferrara je Pulu, odnosno Pionirski dom – DC Rojc, pulski glazbeni studio pod vodstvom glazbenog producenta Edija Cukerića i Branka Crnogorčića odabrao za snimanje materijala nakon dvogodišnje pauze te je ovih je dana ondje sa svojim bendom nastavio snimanje završnih songova za ploču, a čiju ekskluzivnu snimku donosimo uoči sutrašnjeg koncerta i filmske premijere.

Abel Ferrara je vokal te svira akustičnu i električnu gitaru, Joe Delia je kompozitor i glazbenik, klavijaturist u blues rock sastavu Joe Delia & Thieves (radio je kao studijski glazbenik s mnogim glazbenicima, između ostalim s Chuckom Berryjem, Steviejem Wonderom, Pat Benatar i drugima). Karin Scuderi je pjevačica, glumica i redateljica, u filmu "Padre Pio" pjeva izvrsnu obradu fokstrot balade "Midnight with the stars and you". Od domaćih glazbenika čast da sviraju sa Ferrarom imali su Igor Domijan koji je s Ferrarinim bendom svirao bubnjeve na koncertu i snimanju u Rijeci i Puli 2020.) i Matko Botić, gitarist, glazbenik i teatrolog, inače član sastava My Buddy Moose i The Strange.

Prije same projekcije uvodni razgovor sa slavnim filmašem vodit će istaknuti filmski kritičar Brad Stevens, autor briljantne studije Abel Ferrara te moralna vizija i kustosica projekta, filmologinja Tanja Vrvilo. Nakon razgovora slijedi projekcija filma "Padre Pio", fikcijska razrada Ferrarinog višegodišnjeg dokumentarističkog istraživanja zapisa, svjedočanstava i krajolika talijanskog Juga, slijedeći planinske staze Gargana u Apuliji, kojima je prolazio i prostore u kojima je boravio Padre Pio - Francesco Forgione iz Pietralcine, istodobno s revolucionarnim događajima nakon Prvog svjetskog rata koji su 14. listopada 1920. kulminirali masakrom u gradu San Giovanni Rotondo nakon pobjede socijalista na prvim slobodnim izborima. Nakon dvije crvene godine (Biennio Rosso) 1919. i 1920. uslijedile su Dvije crne godine (Biennio Nero) 1921. i 1921., a krvoproliće je najavilo doba fašizma. Ferrara poistovjećuje apokaliptični događaj talijanskog naroda s preuzimanjem smrtne patnje i rastrojstvom mladog kapucinskog svećenika kojeg će zaštititi, izolirati i posvetiti pojava stigma na njegovom tijelu i rukama.

Nakon projekcije filma slijedi koncert Abel Ferrara & The Band gdje će jedinstvena postava benda izvesti jedanaest songova koji se temelje na glazbi iz njegovih filmova među kojima su "Zli poručnik", "444 – Posljednji dan na Zemlji", "Djevojka iz kineske četvrti", "Padre Pio" – obrada fokstrot balade "Midnight with the Stars and You" koju izvodi Karin Scuderi.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater