VEČERAS

FESTIVAL ROCKS&STARS @ CAVE ROMANE: Music For The Future uz Anu Rucner i klapu Sv. Mihovil u vinkuranskom kamenolomu

| Autor: Mladen RADIĆ
Ana Rucner svirat će na violončelu nastalom od dragovoljno predanog oružja koje je u vlasništvu MUP-a

Ana Rucner svirat će na violončelu nastalom od dragovoljno predanog oružja koje je u vlasništvu MUP-a


Večerašnja završnica festivala Rocks&Stars @ Cave Romane bit će posvećena klasičnoj glazbi i solidarnosti, a u vinkuranskom kamenolomu nastupit će Music for the Future orkestar koji okuplja mlade glazbenike iz Ukrajine. Orkestar je nastao na inicijativu Slovenskog mladinskog orkestra (SMO), Youth Symphony Orchestra of Ukraine i European Career Center for Artists Triple Bridge.

Mladi ukrajinski glazbenici sigurno su evakuirani uz podršku SMO te im je danas dom susjedna Slovenija. Živa Ploj Peršuh, dirigentica i umjetnička voditeljica Orkestra, kazala je kako su mladi ukrajinski glazbenici napravili ogroman napredak kao grupa koja sada ima jednu višu svrhu, a to je promocija mira. Do dolaska u Sloveniju mladi glazbenici su individualno djelovali te ih je bilo potrebno naučiti kako nastupati kao orkestar što su i učinili.

Gosti mladih ukrajinskih glazbenika bit će Ana Rucner i Policijska klapa Sveti Mihovil. Poznata čelistica nastupit će u pratnji Policijske klape, a svirat će na violončelu nastalom od dragovoljno predanog oružja koje je u vlasništvu MUP-a. Ana Rucner u suradnji s Policijskom klapom Sv. Mihovil nastupa kao promotorica nacionalne kampanje MUP-a "Manje oružja, manje tragedija" kojoj je cilj dobrovoljna i sigurna predaja oružja, a predaja oružja se ne sankcionira.

Uoči ove koncertne večeri, za djecu će biti organizirana preventivno-edukativna radionica na temu primjene Konvencije UN-a o pravima djeteta pod nazivom "Imam pravo na život", a koju će zajedno voditi policijski službenici i Umjetnička udruga Medulin Art. Radionica će se održati na Medulinskoj rivi (Osipovića bb) s početkom u 18 sati. Cilj radionice je da se kroz likovni i scensko glazbeni izričaj djeca na prilagodljiv i zanimljiv način upoznaju sa svojim temeljnim pravima sukladno Konvenciji UN o pravima djeteta, s posebnim naglaskom na promoviranje prava na život i prava na sigurnost. Tom prilikom djeci će se govoriti o dužnostima policije i važnosti policije u svojoj zajednici, posebice u odnosu na ranjive skupine.

Festival organizira Art Hill, a održava se pod pokroviteljstvom Općine Medulin i Turističke zajednice Općine Medulin. Koncert za pomoć ukrajinskoj djeci realizira se i uz potporu Ministarstva unutarnjih poslova RH. Informacije i ulaznice za koncerte koji počinju u 21 sat mogu se potražiti na caveromane.com.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of