NOVI GLAZBENI PROJEKT

EMIR KULENOVIĆ: Nakon "Mosta" slijedi nosač zvuka "The Bridge People"

| Autor: Vanesa BEGIĆ
Iz mjuzikla "Most" (Snimio Dejan Štifanić)

Iz mjuzikla "Most" (Snimio Dejan Štifanić)


Lani je Kulenović uspio okupiti ljude sličnih kozmopolitskih i umjetničkih vrijednosti oko ideje projekta mjuzikla pod nazivom "Most", oratorija pod nazivom "Put za nikuda" i glazbene poeme pod nazivom "Tema za prijatelje"

Nakon uspjeha ostvarenog početkom godine s mjuziklom "Most", pulski odvjetnik Emir Kulenović krenuo je s pripremanjem nosača zvuka "The Bridge People" koji bi trebao izaći za Božić. Do tada je u planu svaka tri tjedna objaviti po jedan song s budućeg nosača zvuka, a prvi song moći će se čuti već 23. listopada.

Mostovi prijateljstva

- Poželio sam promijeniti svijet, izmiriti posvađane, zaustaviti sve ratove i nahraniti sve gladne na ovom svijetu. Naravno, nisam u tome uspio. Poželio sam reći da su ljudi na ovom našem planetu braća, da je veličanje pripadnosti samo jednom narodu, jednoj religiji, jednoj skupini, isključivo plod želje pojedinaca imati više moći, novaca i materijalnih dobara. Naravno, mene se ne čuje.

Emir Kulenović (Snimio Milivoj Mijošek)

Poželio sam reći ljudima s meni bliskih prostora, da nemamo nikakvih razloga pokazivati toliku dozu animoziteta, mržnje i da je to iracionalno te da smo bliski jedni drugima. Niti u tome nisam uspio. Dapače, svjedok sam nemilih događaja s ovih prostora, kada je samo moje ime opredjeljivalo nacionalnost i bilo dovoljan poziv za mržnju od drugih, s drugačijim imenima, bez obzira na moja stvarna opredjeljenja, moje svjetonazore i vrijednosti koje poštujem, kazao je Kulenović.

Stoga je lani uspio okupiti ljude sličnih kozmopolitskih i umjetničkih vrijednosti na ideji projekta mjuzikla pod nazivom "Most", oratorija pod nazivom "Put za nikuda" i glazbene poeme pod nazivom "Tema za prijatelje".

Nezaboravna ljubav

Osnove libreta mjuzikla "Most" se odnose na neodobravanu ljubav dvoje mladih u Mostaru, Marine i Semira, koji dolaze iz dviju obitelji različitih svjetonazora, nacionalnih i vjerskih sredina, i to u vrijeme prije izbijanja međuetničkih sukoba u BiH.

Oratorij pod nazivom "Put za nikuda" kojeg radi ista skupina umjetnika govori o stradanju i sudbinama izbjeglica sa svih strana svijeta, o putu u bolju budućnost…

- Poema "Tema za prijatelje" je hommage svim prijateljima koji su iz bilo koga razloga otišli iz naših života jer su svi ostavili neizbrisivi trag u životima svakog od nas, bez obzira kako smo se rastali. Posebno se to odnosi na naše prijatelje koji su za ratnih zbivanja na našim područjima raseljeni i ubijeni. Nisam političar niti vojnik, jer na žalost, samo oni mijenjaju i stvaraju povijest, pa pokušavam na ovaj način iskazati svoj revolt prema svemu što nije humano, što je protivno ljudskom postojanju, što je primitivno, kazao je Kulenović.

Istaknuo je i da su mu u stvaranju tih songova, ogromnu pomoć pružili vrhunski glazbenik i aranžer Aleksandar Valenčić, koautorice libreta Slavica Lončarić i Indira Kučuk Sorguč, te vrsni interpreti, koji su ih sjajno otpjevali. Uz pjevačicu Antonelu Malis, ekipu glazbenika čine i Emir Grozdanić, Aleksandar Valenčić i Sandra Valenčić.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini