NACIONALNA PREMIJERA PJESME "I'M WAITING"

EKSKLUZIVAN VIDEO: Čudesan spot za novu pjesmu The Chwegera!

Videospot je režirao Dalibor Barić, čiji je animirani film "Slučajna raskoš prozirnog vodenog rebusa" nedavno ušao na listu kandidata za nominaciju za Oscara

| Autor: Tea TIDIĆ
Kadar iz animiranog spota za novu pjesmu "I'm waiting" pulske grupe The Chweger

Kadar iz animiranog spota za novu pjesmu "I'm waiting" pulske grupe The Chweger


Čudesan animirani videospot za novu pjesmu grupe The Chweger pod naslovom "I'm waiting" doživio je jutros televizijsku premijeru pred nacionalnim gledateljstvom u popularnoj HTV-ovoj emisiji "Dobro jutro Hrvatska".

Tom su prilikom voditelji emisije Doris Pinčić i Mirko Fodor razgovarali u studiju s pjevačicom pulskog benda Majom Griparić te s basistom benda i koautorom hvaljenog dokumentarnog filma "Berge Istra" Zoranom Angeleskim.

Za taj je film svu muziku radio ovaj osebujan pulski indie/rock/elektronski bend, a nedavno je i objavljen soundtrack "Berge Istra", treći album ove grupe.

Samozatajni feelgood hit

Nakon premijere filma u pulskoj Areni na prošlogodišnjem Pulskom filmskom festivalu, a potom i prikazivanja na Hrvatskoj televiziji, brojne su pohvale, osim filmu, upućene i glazbi za ovaj dokumentarac o misteriju i tragediji potonuća jugoslavenskog mega broda krajem 1975. godine.

Videospot za pjesmu "I'm waiting" režirao je hvaljeni i nagrađivani autor Dalibor Barić, čiji je dugometražni animirani film "Slučajna raskoš prozirnog vodenog rebusa" nedavno ušao na širu listu kandidata za nominaciju za Oscara, uz odlične kritike u najvažnijem svjetskom filmskom glasilu, Varietyju.

The Chweger

- Pjesma I'm waiting je pravi samozatajni feelgood hit. Svojim zvukom i ugođajem podsjetila me na zlatna vremena dok je naziv indie pop još imao smisla. No, pjesma zvuči svježe i moderno. Bio mi je užitak raditi spot i prilika da još malo istražim svijet 3D animacije, kaže autor spota Dalibor Barić, multimedijski umjetnik i autor nagrađivanih animiranih i eksperimentalnih filmova, koji je sa svojim dojmljivim animacijama i vizualima bio i dio ekipe filma ''Berge Istra''.

Tri su simbola Pule: Arena, Mate Parlov i Uljanik - danas je živa samo Arena

Ta velika i dosad nikad istražena priča - od gradnje najvećeg broda na svijetu u pulskom Uljaniku do tragedije, od istraživanja uzroka u kojoj je poginulo 30 ljudi, među njima i mladi pulski bračni par Karmen i Egidio Ševrlica do svjedočenja preživjela dva španjolska mornara, sadrži puno emocija, ali i dramatskih obrata, pa shodno tome nije bio mali izazov raditi glazbu.

Soundtrack "Berge Istra", autor omota Mauricio Ferlin

- Mi smo vam svi djeca Uljanika, brodogradilišta koje je izgradilo modernu Pulu. Svatko od nas ima nekog bliskog u obitelji koji je radio u Uljaniku. Priča o tom brodu, od ponosa do misterioznog nestanka, ima silan emotivni značaj za sve nas, kao i za generacije naših roditelja i djedova, kažu u bendu, ističući na kraju: "Za našu generaciju bila su tri simbola Pule: Arena, Mate Parlov i Uljanik. Danas je živa samo Arena".

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum