presjek bogate karijere

FOTO / BRUNO KRAJCAR VEČERAS NASTUPIO U PULI. Emotivan nastup i popularni gosti najbolji poklon za trostruku obljetnicu

| Autor: Vanesa BEGIĆ


Vrlo je emotivno bilo u subotu navečer ispred Arheološkog muzeja Istre, gdje je poznati pulski kantautor Bruno Krajcar proslavio tri važne godišnjice - 50 godina života, 40 godina od skladanja prve pjesme, te 30 godina od prvog CD-a.

Ovaj svestrani glazbenik, multiinstrumentalist, glazbeni urednik, te glavni urednik Radio Pule poveo je nazočne šetnjom kroz svoje najpoznatije pjesme te kroz presjek bogate karijere od četiri desetljeća.

Naravno, predstavljen je tek djelić bogatog stvaralaštva u dobrom raspoloženju, prisjećajući se dragih suradnika s kojima je radio i nastupao kroz godine, a kojih je zbilja bilo puno.

Gosti su mu bili legendarni Alen Vitasović, popularna Marija Husar Rimac i sjajni jazz glazbenik, saksofonist Oleg Kireyev s kojima je već surađivao, a sve je to rezultiralo zanimljivim duetima i nastupima, opušteno, ležerno, zabavno. Bilo je i drugih slatkih iznenađenja i lijepih, emotivnih izvedbi.

U pratećem sastavu nastupili su glazbenici s kojima Krajcar surađuje više od dvadeset godina: Vedran Vojnić (bubnjevi), Nenad Mirt (kontrabas), Branko Sterpin (truba) i Mauro Giorgi (gitara).

Bruno je kroz djelovao i djeluje kao producent, aranžer, etnomuzikolog, studijski glazbenik, multiinstrumentalist, a idejni je začetnik i manifestacija kao što su "Maša po starinski" (Sveti Petar u Šumi), "Zarozgajmo na Ćićariji" (Lanišće), "Rakljansko kulturno ljeto - koncerti kod Sv. Agnije", dva klavira s Oliverom (Rakalj), "Fešta prez štrumijenti" (Lindar), "Istarske romantične večeri" (Kršan) i drugih.

Surađivao je s brojnim eminentnim domaćim i inozemnim glazbenicima, a među njima su Oliver Dragojević, Arsen Dedić, Tereza Kesovija, Josipa Lisac, Bobby Solo, Vlatko Stefanovski, Ana i Viktor Vidović, Edin Karamazov, Stjepan Hauser, Tamara Obrovac, Elvis Stanić, Tedi Spalato, Meri Cetinić, Tomislav Bralić i klapa Intrade, Davor Radolfi, Neno Belan, Vanna, Alen Vitasović, Jacques Houdek, Marko Kutlić, Marko Tolja, Putokazi, Tina Vukov, Vesna Nežić-Ružić, Sergio Pavat, Eleonora Turčinović, Gabi (Nola), Putokazi, Franci Blašković, Gustafi, Elis Lovrić, Lea Dekleva i mnogi drugi.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini