POPULARNI ISTARSKI PJEVAČ

ISPOVIJEST ALENA VITASOVIĆA: Na koncertu u Barbanu sam bio potpuno trijezan! Sve se krivo protumačilo. Jako sam oprezan s alkoholom

| Autor: Tea TIDIĆ
Alen Vitasović (Snimio Danilo Memedović)

Alen Vitasović (Snimio Danilo Memedović)


Video snimka sa subotnjeg koncerta u Barbanu, na kojoj se vidi da se popularni istarski pjevač Alen Vitasović dignuo se stolice i pao na pozornicu, postala je viralna na društvenim mrežama i prenijeli su je brojni hrvatski portali. Snimka je izazvala lavine komentara na društvenim mrežama, a mnogi su komentirali da je alkohol razlog zašto je Alen Vitasović pao. No, u cijeloj ovoj priči, prema tvrdnjama Alena Vitasovića, alkohol nije bio u pitanju. 

- Na koncertu u Barbanu bio sam potpuno trijezan, a proširili su se komentari da sam pao jer sam bio pijan. Istina je da sam u siječnju bio hospitaliziran zbog vrlo teškog oblika korone i teške upale pluća, i jedva sam preživio. Ležao sam tri mjeseca u krevetu, mišići nogu su mi jako oslabili i "nestali", i dobio sam atrofiju mišića. Jedva se krećem, idem korak po korak, i ne mogu puno hodati niti puno stajati na nogama.

Te večeri u Barbanu održao sam koncert od dva sata, besprijekorno sam otpjevao što može potvrditi i publika. Sjedio sam na stolici, jer ne mogu dva sata stajati. U jednom trenutku sam se prenaglo pridignuo, popustila su mi koljena i pao sam na koljena. Netko je to iz publike snimio i anonimno poslao medijima, i objavljeno je da sam bio pijan, kaže Vitasović i dodaje da mu je više dosta tih priča:

- Jako sam oprezan s alkoholom, jer sam i bolestan, imam problema s jetrom, toliko godina se borim s alkoholom i sad se stvarno čuvam… a i ne mogu tamo (u Barbanu, op. a.), u mojem mjestu dva sata pijan pjevati. Sve se to krivo protumačilo - jako me boli što me niste nazvali i pitali što se dogodilo. Ne piše konkretno da sam bio pijan, no to se tako protumačilo jer već imam stigmu zbog alkohola, rekao je Vitasović.

Zbog atrofije mišića nogu, Vitasović je već bio na fizikalnim terapijama, te sad nastavlja s dodatnim terapijama ne bi li se u potpunosti oporavio.

- Mišići me ne drže, nemam uopće snage u nogama, a to je sve posljedica korone i već 6-7 mjeseci imam te probleme. Nekome traje to godinu dana, nekome odmah prođe… Jedva sam preživio, bio sam na kisiku, reanimirali su me u bolnici… to je bilo strašno. I baš zbog toga me jako bole ovakvi napisi. Sad imam dosta nastupa, gdje još uvijek sjedim, slijede i koncerti po Dalmaciji i u Zagrebu… nakon dvije godine što nije bilo koncerata, jako sam sretan što imam mogućnost da pjevam. Nisam uvrijeđen zbog članka - svjestan sam da sam javna ličnost i navikao sam da se svašta piše o meni - no stvarno se moglo provjeriti o čemu se radi, kaže Vitasović.

Usprkos zdravstvenim problemima koji su posljedica preboljelog koronavirusa, Vitasović je i dalje kreativan.

- Skoro svaki vikend sviram, i to mi je odlično nakon što dvije godine nije bilo ničega. Cijeli život sam na pozornici, i zbog toga mi je ovo razdoblje kad se nije moglo svirati jako teško palo. No kreativnost nije "presušila" - novi album, koji bi trebao biti objavljen do kraja godine u izdanju Dancing Beara, je u završnoj fazi. Radim s autorskim tandemom Marco Grabber i Ivan Arnold koji su mi napisali pjesme - jedna od tih pjesama je već objavljena lani, to je pjesma "Oštarije su mi zaprli". Cijeli album će biti u tom smjeru, veoma sam zadovoljan kako je to ispalo, kaže Vitasović.

- Srećom, korona nije ostavila posljedice na moj glas - nisam imao problema ni s grlom ni okusom ni mirisom niti sam imao temperaturu, samo sam bio sav polomljen i jako sam teško disao i nisam imao zraka. No, zbog ležanja, mišići na nogama su mi nestali, i nadam se da ću se uspjeti oporaviti uz vježbe i terapije na koje sada idem, i da će ovo konačno stati, jer sam umoran više stalno ići po bolnicama, kaže Vitasović.

- Kroz ovo teško razdoblje pandemije, i teške bolesti koja me snašla, našao sam snage da se bavim glazbom, da stvaram i snimam, i to me jedino držalo i davalo mi nadu i snagu da idem naprijed i da će biti bolje, kaže Vitasović.

Dodajmo na kraju da Glas Istre u jučerašnjoj objavi nije napisao da je Vitasović bio pod utjecajem alkohola, već samo da je pao za vrijeme koncerta. Ako je ta objava povrijedila Alena Vitasovića mi mu se ispričavamo, ali niti u jednom trenutku nam nije bila namjera povrijediti ga. 

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater