"BIRAJ TI"

VIDEO / Zdravko Čolić donosi nostalgičnu glazbenu priču o sudbini stare ljubavi

| Autor: Portal NoviList
(Foto: YouTube / Screenshot)

(Foto: YouTube / Screenshot)


Nakon pune dvije godine, jedan od najvećih izvođača ovih prostora, Zdravko Čolić, odlučio je svoju publiku počastiti novim glazbenim uratkom, pjesmom "Biraj ti". Poklonike njegove glazbe do kraja godine očekuju brojne premijere novih pjesama, koje će biti uvertira u 16. studijski album.

Tekst i glazbu pjesme “Biraj ti“ potpisuje glazbeni čarobnjak Dino Merlin, a riječ je o trećoj suradnji dvojce legendarnih sarajevskih umjetnika.

Nakon što su u prosincu Zdravko Čolić i Dino Merlin oduševili zagrebačku publiku zajedničkom izvedbom pjesme “Da ti kažem šta mi je”, koja je bila njihova prva glazbena suradnja objavljena na istoimenom Zdravkovom albumu 1990. godine, te nakon pjesme "Kao moja mati" iz 2006. godine, ova dva glazbena genija ponovno vode na putovanje njihovim rodnim Sarajevom. “Biraj ti” donosi nostalgičnu priču o uspomenama i sjećanjima na staru ljubav koja se vraća, a o čijoj sudbini odlučuje upravo ona, žena koju autor naziva Jelena, stoji u priopćenju .

Glazbeni aranžman potpisuje Marko Stojanović Louis koji posebno ističe igru dinamike u ovoj pjesmi, ali i snažan fokus na pulsirajući ritam. Instrumentalnu okosnicu čine trube te puhački instrumenti poput saksofona i klarineta koji povezuju moderan i tradicionalna zvuk, ali i stvaraju prepoznatljivi ugođaj i emotivnu rezonantnost sa slušateljima.

Spot za pjesmu sniman je pod redateljskom palicom proslavljenog bosansko-herecegovačkog redatelja Arneja Misirlića, koji je svojom vizijom i filmskim kadrovima, dodatno istaknuo emotivnost i autentičnost ove glazbene priče. Kao kulisa za spot odabrana je bečka kavana kultnog hotela Europa, stvarajući atmosferu i šarm koji će obožavatelje potpuno uvući u glazbenu čaroliju i svijet nove Čolićeve pjesme uz koju će se moći i plakati, i veseliti, ali i lomiti čaše – kako od sreće, tako i od tuge.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter

Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater