Ikona klasične i pop glazbe

Ogroman interes za koncert renomiranog Andree Bocellija u Puli: U samo jedan dan prodano više od polovice kapaciteta Arene

| Autor: Tea Tidić
Andrea Bocelli (Snimio Luca Rossetti)

Andrea Bocelli (Snimio Luca Rossetti)


Ekskluzivan koncert maestra Andree Bocellija u pulskoj Areni, kojim ujedno slavi 30 godina impresivne karijere, izazvao je ogroman interes publike, te je u samo jednom danu, kako saznajemo od organizatora, rasprodana polovica kapaciteta Arene.

To i ne čudi ako se uzme u obzir da je to jedini Bocellijev koncert u regiji, a i koncert u Puli bit će prilično intimnog karaktera - jer, Bocelli će ostale koncerte ove slavljeničke turneje održati u puno većim dvoranama.

Kako je Glas Istre već pisao, Andrea Bocelli je već nastupio u Puli - i to 2005. godine, uz pratnju Simfonijskog orkestra HRT-a pod ravnatelj Marcella Rote, a tada mu se na pozornici pridružila i sopranistica Paola Sanguinetti.

Ikona klasične i pop glazbe, maestro Andrea Bocelli, tijekom zadnja tri desetljeća svojim je glasom ušao u srca milijuna ljudi, a svojim životom inspirirao mnoge umjetnike. U svijetu prepoznat kao predvodnik talijanske vokalne tradicije, Andrea Bocelli rođen je u talijanskoj regiji Toscana, a do sada je širom svijeta prodao preko 90 milijuna primjeraka te tako postao najprodavaniji izvođač klasične glazbe.

Tijekom godina maestro Bocelli oborio je sve rekorde glazbene industrije, nastupao je na svim značajnim svjetskim pozornicama, izazvao je divljenje papa, aristokracije, glazbenih i filmskih zvijezda te izdao 17 studijskih albuma.

Ulaznice za ovaj glazbeni spektakl mogu se kupiti putem Eventim.hr online sistema i na fizičkim prodajnim mjestima Eventima. Zaklada Andrea Bocelli ponosna je na partnerstvo s PLUS1 tako da će 1 euro od svake ulaznice otići za potporu "ABF obrazovnim projektima" na Haitiju, koji se bave osnaživanju djece koja se nalaze u najugroženijim područjima te zemlje, nudeći im priliku da iskažu svoj pravi potencijal.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter