POZIV GLAZBENICIMA

U tijeku prijave za Cittanova Blues Challenge

| Autor: Tea TIDIĆ
(Snimio Merlo de Graia)

(Snimio Merlo de Graia)


Cittanova Blues Challenge održava se prvi put i dio je Cittanova Blues Festivala, koji će se održati od 28. lipnja do 1. srpnja 2023. na glavnom gradskom trgu u Novigradu.

Prijave u kategorijama blues solo, duo ili band, otvorene su do 5. lipnja, a obrazac za prijave može se naći na https://bit.ly/CittanovaBluesChallenge.

Međunarodni peteročlani žiri odabrat će tri izvođača, a njihova imena bit će objavljena 10. lipnja. Odabrani izvođači će nastupiti na glavnoj pozornici Cittanova Blues Festivala u četvrtak, 29. lipnja između 20 i 22 sata, a pobjednik će biti proglašen iste večeri.

Glavna nagrada je 500 eura i nastup na festivalu 30. lipnja u 20 sati na glavnoj pozornici.

Pobjednik će nastupiti na istoj pozornici kao Philip Sayce, neizmjerno talentirani kanadski blues rock gitarist i pjevač, koji dolazi prvi put u Hrvatsku upravo na Cittanova Blues Festival u sklopu europske turneje. Osim njega na festivalu će nastupiti Vlatko Stefanovski Trio, Baba Sissoko & Mediterranean Blues, Vanja Sky i Zoran Čalić Band.

Osim koncertnog programa na glavnom novigradskom trgu, na koji je besplatan ulaz, Cittanova Blues Festival donosi i popratne programe poput Blues Morning Coffee i Sunset Blues, a poslije službenog koncertnog djela svake večeri održavat će se jam session u Pubu Devetka.

Također, održat će se projekcije blues dokumentaraca, prezentacija glazbenih instrumenata, radionice, prodajna izložba ručno rađenih glazbenih gadgeta, a takozvani Blues Train posjetitelje će povesti po lokalnim vinarijama.

Pokrovitelji festivala su Grad Novigrad, Turistička zajednica Grada Novigrada i novigradski poduzetnici i poduzetnice.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of