KONCERT U MALOM RIMSKOM KAZALIŠTU

FOTO I VIDEO / Ovacije brojne publike za veličanstven glazbeni spoj Darka Rundeka i Jazz orkestra HRT-a

| Autor: Jasna ORLIĆ


Nastupom Darka Rundeka i Jazz orkestra HRT-a pod vodstvom Mirona Hausera otvoreno je u petak navečer Pulsko kulturno ljeto na pozornici Malog rimskog kazališta.

Rundekove svevremene pjesme u novom aranžmanu i uz virtuoznu izvedbu jazz orkestra HRT-a razlile su nostalgiju niz stepenice obnovljene antičke pozornice pred brojnom publikom koja je ispunila auditorij. Emotivno i osobno, ali u isto vrijeme skladno i odmjereno, jako dobar spoj i doživljaj koji se ne propušta. Sezona je na ovoj pozornici dobro počela, a još je bolje što je prvi koncert bio za Puljane gratis.

Darko Rundek i Jazz orkestar HRT-a pod vodstvom Mirona Hausera, Malo rimsko kazalisxte, 2.06.2023., snimio Danilo Memedovic  (Snimio Danilo Memedović)

Bila je to vrhunska izvedba s mladim članovima orkestra na čelu s dirigentom Mironom Hauserom, Puljaninom sa zagrebačkom adresom.

Rundekove pjesme ne stare, pjevaju ih i oni koji se nisu ni rodili kada su nastajale u 80-im godinama prošlog stoljeća. Svaku od njih, njegove stihove, možeš zamisliti kao predstavu ili film koji slušatelj, svatko na svoj način, vrti u svojoj glavi.

(Snimio Danilo Memedović)(Snimio Danilo Memedović)

Već je ranije rečeno da je suradnja ovih glazbenika perjanica četrdesetogodišnje karijere Darka Rundeka. Suradnja s HRT-ovim jazz orkestrom ostvarenje je njegovih dječačkih snova, rekao je jednom Rundek. Album sadrži dvanaest pjesama iz svih razdoblja Rundekove karijere, od Haustora do danas. Osim spomenutog orkestra na projektu su sudjelovali i Maja Rivić i Igor Pavlica, koji su se Rundeku i pridružili na pozornici u Malom rimskom kazalištu.

Miron Hauser izjavio je ranije da su napravili projekt koji je prava sinergija nečega, na prvi pogled nespojivog, a da smo pritom uspjeli postići to da ne kompromitiramo autentičnost ni jednog sudionika u projektu. Mi smo ostali Jazz orkestar HRT-a, a Darko Rundek je ostao to što svi poznajemo, poštujemo i cijenimo, oduvijek…“

U Malom rimskom kazalištu izvedene su skladbe s Porinom nagrađenog albuma nazvanom po radijskoj emisiji "Za vašu posljepodnevnu razonodu", čiji se naziv na novinskim radio-programima tako pisao. Dodajmo i za večernju razonodu.

Među izvedenim su pjesmama bile "Ti i ja" izvorno s albuma Ruke (2002.), "Bi mogo da mogu", "Čudne misli", "Uhode". Iz 1985. godine "Šal od svile", "Šejn" i "Ena", u kojoj je, kao iznenađenje večeri, na pozornicu došao Aleksej Sipijadin. Našle su se na repertoaru i naslovne pjesme albuma "Ruke" i "Apokalipso".

(Snimio Danilo Memedović)(Snimio Danilo Memedović)

Čule su se i neke pjesme koje je Darko Rundek nekada snimio s Cargo Triom kao što su "Wanadoo" i "Slick Senorita" s albuma "Mhm A-ha Oh Yeah Da-Da!" (2008.) i "Ima ih" s albuma "Mostovi" (2015.). Sve su to pravi mali biseri ove suradnje, a oduševljena publika je glazbenike ispratila glasnim ovacijama.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini