spektakl za pamćenje

FOTOGALERIJA / Moćni glasovi Perpetuum Jazzilea zaorili se auditorijem Malog rimskog kazališta

| Autor: Glas Istre


Nakon velebne uvertire uz u petak navečer, na Dan grada Pule, večeras je novoobnovljeno Malo rimsko kazalište ugostilo vrhunski koncert, prvi u nizu iz bogatog programa koji predstoji - nastupila je slovenska vokalna skupina Perpetuum Jazzile.

Za ovaj koncert građani su mogli preuzeti besplatne ulaznice, a one su "planule" već u utorak u ranim jutarnjim satima - kada je podijeljeno svih 1.500 ulaznica.

Kao što smo već pisali, otvorenje Malog rimskog kazališta bio je vrlo očekivani događaj, događaj godine, događaj desetljeća. Radovi su trajali više od deset godina, kazalište je isto tako dugo bilo zatvoreno, o njegovom novom izgledu mišljenja su podijeljena, kao i o svemu: nekome je super, fantastično, drugi su mislili da će biti više nalik na prijašnji izgled, no interes za otvaranje bio je iznimno velik, tako da su besplatne ulaznice odmah nestale. Uz visoke uzvanike i goste iz svijeta politike, gospodarstva, kulture, javnog života, na otvaranju su bili i brojni žitelji Pule.

(Snimio Danilo Memedović)(Snimio Danilo Memedović)

U programu otvorenja u režiji Krešimira Dolenčića i Puljanina Aleksandra Švabića utkana je, na maštovit način, uz brojne sudionike, pulska povijest od prapočetaka do današnjih dana. Kroz program su vodili Jelena Vitasović i Šandor Slacki, a glumci Petra B. Blašković, Rade Radolović i Luka Mihovilović izborom stihova, te nadahnutom, sugestivnom glumom poveli su posjetitelje kroz putovanje raznim epohama pulske povijesti.

(Snimio Danilo Memedović)(Snimio Danilo Memedović)

Gladijatori, žongoleri, statisti te razni vizualni efekti, kao i filmski isječci prikazani putem velikog novog video-zida kazivali su tu toplu lirsko-epsku priču o Puli kroz povijest, uz reminiscencije raznih Puljana o ovome kazalištu. Istkana je tako višeslojna, bogata priča puna emocija, uspomena, a koja nije prešla u patetiku.

(Snimio Danilo Memedović)(Snimio Danilo Memedović)

Subotnja večer je donijela vrsnu glazbenu izvedbu slovenskog sastava, koji je gostovao u Puli i 2019. godine - a i tada, kao i danas, ulaznice su "planule" u rekordnom roku. Ovaj mnogočlani glazbeni sastav, koji je zapravo veliki zbor, koji, uz glasovne, pjevaju i instrumentalne dionice poznatih pjesama, na Malo rimsko kazalište donijeli su jedinstven glazbeni spektakl za pamćenje.

(Snimio Danilo Memedović)(Snimio Danilo Memedović)

(Snimio Danilo Memedović)(Snimio Danilo Memedović)

(Snimio Danilo Memedović)(Snimio Danilo Memedović)

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter