Nagrađena na natjecanju Viva Italia

Novi uspjeh 11-godišnje pulske pjevačice: Zoe Šestan osvojila Rim

  U Rimu je Zoe u svojoj kategoriji od 10 do 13 godina, kako je rekla njezina majka Rosana Nenadić, dobila nagradu nad nagradama, te je okrunjena i Super Grand Prixom. Ocjenjivao ju je žiri sastavljen od sudaca iz svih krajeva svijeta, a nastupilo je više od 80 pjevača

| Autor: Vanesa BEGIĆ
Zoe Šestan, Rim

Zoe Šestan, Rim


Zoe Šestan, pulska 11-godišnja pjevačica osvojila je Rim. Na natjecanju VIVA ITALIA 2023 u organizaciji WAPA (World Association of Performing Arts) u Rimu je Zoe u svojoj kategoriji od 10 do 13 godina, kako je rekla njezina majka Rosana Nenadić, dobila nagradu nad nagradama, te je okrunjena i Super Grand Prixom. Ocjenjivao ju je žiri sastavljen od sudaca iz svih krajeva svijeta, a nastupilo je više od 80 pjevača. Natjecanje je održano u Teatro Ghione na par koraka udaljenosti od Vatikana. Njezin nastup pogledajte ovdje.

Samo natjecanje u Rimu bilo je vrlo raznoliko, uz brojne popratne programe te zbilja sjajno iskustvo za ovu malu ambicioznu pulsku pjevačicu. Zoe su se najviše dopali meksički Marijachi, talijanska pobjednica Slavjanskog Bazaara Marta Verrecchia, plesna skupina iz Latvije DK-Dance, a koju poznaje već iz Pariza. Jako je sretna što je srela i svoju armensku prijateljicu Nare koja pjeva Bossa Novu.

Zoe Šestan je pozvana ovom prilikom na Festival Evoli u Italiji, te u Bugarsku i još jednom u Moldaviju.

Zoe i njezina majka Rosane zahvalne su svima onima koji su prethodno sudjelovali u njenim pripremama, a osobito svojim vokalnim učiteljicama i pjevačicama Valeriji Nikolovski i Petri Antolić od kojih je u dva mjeseca priprema naučila jako puno. Izvela je pjesmu Beyonce "Listen", a za nju ju je prethodno za Berlin pripremala Petra Antolić. Fascinantan kostim je izradio pulski dizajner Sascha Obradović.

Ljubaznošću djelatnika Teatro dell'Opera iz Rima, u fascinantnom povijesnom zdanju Teatra Constanzi iz 1880. s 2.212 mjesta, Zoe je prisustvovala i moćnom suvremenom uprizorenju Verdijeve "Aide". I za kraj uspjela je i otići na audijenciju kod Pape. Sve skupa - zbilja nezaboravno iskustvo.

Podsjetimo, Zoe Šestan već je dobila nekoliko nagrada i priznanja za svoje pjevačko umijeće - od Berlina do Pariza.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater