RIM

Pomaknite Caravaggia: Šugavko stiže u muzej


Izrugivali su mu se zbog usahlih iglica i rijetkih graničica, ali rimsko božićno drvce naposljetku je osvojilo srca Rimljana i sada se kuju planovi da ga se poštedi sječe te izloži u muzeju.

Rimsko drvce, koje su uspoređivali s četkom za čišćenje zahoda i prozvali Šugavko, mogao bi završiti u rimskom muzeju moderne umjetnosti MAXXI, pišu listovi Corriere della Sera i Messaggero.

Norveška smreka visoka 21 metar, koja je u Rim dopremljena s Dolomita i koju je grad platio 48.000 eura, proglašena je uvenulom i prije nego što je bila postavljena na glavnom gradskom trgu, Piazza Veneziji. Mnogi su govorili da je neugledna smreka odlična metafora za stanje u talijanskoj prijestolnici.

Ali to jadno drvo, u usporedbi s raskošnim božićnim četinjačama postavljenima u Milanu ili u Vatikanu, polako je osvajalo srca građana i sada na društvenim mrežama ima sljedbu poklonika. Prozvano je "devetim rimskim kraljem" (sedmorica su vladala u prvim stoljećima nakon osnutka grada, a osmi je Francesco Totti), a otvorili su mu i vlastiti račun na Twitteru.

"Kažu da idem u muzej. Pomaknite Caravggia", objavio je Šugavko u subotu.

Ne uspije li ideja o njegovu drugom životu u muzeju, rimsko gradsko vijeće ima plan B - pretvorit će ga u drvenu kućicu kojom bi se majke koristile za dojenje. (Hina)

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter

Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom