ISTARSKA GLAZBENICA

Barbara Munjas vraća se na Doru pjesmom "Putem snova"

S obzirom na to da smo pjesmu "Putem snova" radili za Doru samim time smo joj pristupili i na način da bude iz naše perspektive podobna za natjecanje na Eurosongu. Ovo je ujedno i pjesma s kojom otvaramo rad na materijalu za hrvatski album, otkrila je Barbara

| Autor: Mladen RADIĆ
Barbara Munjas - naslovnica za singl "Putem snova" (Snimili Sergio Cinghiale and Marco Roccaro)

Barbara Munjas - naslovnica za singl "Putem snova" (Snimili Sergio Cinghiale and Marco Roccaro)


"Nakon petnaest godina sam odlučila zatvoriti krug te se prijaviti na Doru. Debitirala sam na Dori 2007. godine, doduše ne s vlastitom pjesmom, no ove godine idem sa svojom pjesmom u koju apsolutno vjerujem i na koju sam iznimno ponosna. Divan je osjećaj stajati iza onoga što predstavljaš!", kaže Barbara Munjas koja će 11. veljače u Opatiji nastupiti na Dori pjesmom "Putem snova" s kojom će se pokušati probiti do Liverpoola i natjecanja za pjesmu Eurovizije.

Buđenje intuicije

Prošle godine objavila je album "Right Place & Right Time" koji je dobio odlične kritike, a za skladbu "Putem snova" s kojom počinje rad na hrvatskom albumu kaže da je drugačija od svega što su ona i njezin tim suradnika do sada napravili.

"Pjesma govori o buđenju intuicije, slušanju vlastitog instinkta koji je tu da nas navede na pravi put za koji smo predodređeni, te važnosti opreza glede toga kome ćemo na tom putu dati svoje povjerenje jer hoćeš ili nećeš puno je pokvarenog svijeta oko nas, a ako znamo slušati naš unutarnji glas on nas uvijek nekako upozori na takve ljude i situacije te nas navigira ka ostvarenju snova. Ulaganje u znanje također ima vrlo važnu ulogu u razvoju tih primarnih, iskonskih, a pomalo potisnutih vještina. Glupost je svuda oko nas i bezrezervno otupljuje ljudske umove, te čini da gubimo vezu sa samim sobom, zato joj se treba othrvati znanjem", ističe ova mlada glazbenica.

Barbara Munjas je i autorica teksta "Putem snova" dok su glazbu napisali ona i Alen Bernobić koji je zaslužan i za aranžman te je odsvirao brojne dionice pjesme. Doprinos pjesmi dali su i Giorgio Giacobbi na saksofonu, Paolo Jus na basu, Camilla Collet na bubnju, Cristina Lubiana na pratećem vokalu te Alan Rešidović na gitari. Marko Kalčić je zaslužan za mastering pjesme. Pjesmu prati spot koji potpisuje Sergio Cinghiale.

Različite atmosfere

"Što se glazbe tiče, gradili smo ju da potencira atmosferu koju stvaraju stihovi sami po sebi i da im daje dodatnu snagu stvarajući nešto što kod slušatelja u glavi može stvoriti određenu sliku pri slušanju. U svojem kratkom trajanju prolazi kroz razne atmosfere. S obzirom na to da smo ju radili za Doru samim time smo joj pristupili i na način da bude iz naše perspektive podobna za natjecanje na Eurosongu. Ovo je ujedno i pjesma s kojom otvaramo rad na materijalu za hrvatski album", otkrila je Barbara.

"Sve nas jako veseli ovo iskustvo pred nama! Poseban je osjećaj predstaviti pjesmu kada znaš da će je čuti veći broj ljudi nego inače jer eto, glazba iz alternativnog svijeta malo teže dopire do slušatelja, a Dora je savršeno mjesto za predstaviti se!", zaključuje Barbara.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter








Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum