KONCERTI

Čarolija jazzerskog groovea: Bruno Mičetić Quintet nastupio u Istarskom narodnom kazalištu

Mičetić je posvećen svakoj noti koju odsvira na nekoj od svojih gitara pazeći pritom da, kada može, održava vizualnu komunikaciju s ostalima iz benda. Čini se da se svi zabavljaju

| Autor: Mladen RADIĆ
Bruno Mičetić na Maloj sceni INK-a (Snimio Danilo Memedović)

Bruno Mičetić na Maloj sceni INK-a (Snimio Danilo Memedović)


Riječki glazbenik Bruno Mičetić sa svojim kvintetom predstavio se sinoć pulskoj publici u Istarskom narodnom kazalištu - Gradskom kazalištu Pula. Tom je prilikom predstavljen novi projekt "Guitars' dialogue". S obzirom da je izveden na Maloj sceni, mogao bi se nazvati malim koncertom, no gdje piše da se od svega mora raditi spektakl? Ovo je prije svega bila prigoda da se malo bolje upozna glazbenik koji se već pojavljivao na pozornicama u Puli u nekim drugim kombinacijama. Važno je da se vidi i čuje nešto novo.

Mičetić je započeo sam, s akustičnom gitarom i već nakon prvih nota prve od triju skladbi bilo je jasno da u Mičetiću ne da čuči, nego ponosno uspravno stoji i skakuće, pravi heavy metalac. Ništa neobično s obzirom da je Mičetić član riječke grupe Keops koja je ovog ljeta nastupila na Viva La Pola! festivalu, a trenutno spremaju novi album. I nije samo to, surađivao je on i s drugim glazbenicima, od klasike do popa. No, nema greške, ovo što je Mičetić prezentirao u svom kratkom solo nastupu je jazz, ako po ničemu drugom onda po atmosferi, ali ne i samo po tome.

Slično je bilo i nakon što su mu se na pozornici pridružili kolege iz kvinteta – basist Henry Radanović, bubnjar Dado Marinković, tenor saksofonist Vojkan Jocić i za klavirom i sintom Marko Črnčec. Oni su koncert usmjerili u jazz prepun groovea i pozitivne energije, na trenutke i dosta glasan. Mičetić je posvećen svakoj noti koju odsvira na nekoj od svojih gitara pazeći pritom da, kada može, održava vizualnu komunikaciju s ostalima iz benda. Čini se da se svi zabavljaju. Kvintet otvara svoj set sa skladbom "Magic of the red land" i nastavlja nabrijano, uglavnom ne skrećući s nekih dobro utabanih staza jazza. Osim kada izvodi jedan blues posvećen svom mentoru, gitaristu Primožu Grašiču i kada u zadnjoj skladbi unosi dašak sambe na Malu scenu INK-a. No, čak i tada to čini energično uz pomoć svojih prijatelja. Da inspiracija može doći iz nekih običnih stvari pokazao je u skladbi nazvanoj po njegovom sada već pokojnom mačku koji mu se motao pod nogama dok je komponirao.

Mičetić se između svake pjesme, obraćao publici pa je tako otkrio i da je svoj prvi album snimio na Radio Puli uz pomoć Alda Spade Ptice. Kao što se nekoliko puta zahvalio svojim domaćinima i organizatorima, tako se i on sam potrudio biti dobar gost.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater