AMERIČKI KANTAUTOR

Slavni glazbenik dolazi u Istru sa svojim triom: CHRIS ECKMAN U NEDJELJU U KINO DVORANI BUJE

U počecima karijere Chris Eckman je bio dio legendarnog američkog benda The Walkabouts. U Buje dolazi sa Žigom Golobom na kontrabasu i Blažom Celarecom na bubnjevima, a predstavit će najnoviji album "Where the Spirit Rests", objavljen ljetos za Glitterhouse Records

| Autor: Mladen RADIĆ
Chris Eckman trio

Chris Eckman trio


U nedjelju u 19 sati u Kino dvorani Buje gostuje proslavljeni američki kantautor Chris Eckman. U Buje dolazi sa svojim triom koji čine i Žiga Golob na kontrabasu i Blaž Celarec na bubnjevima.

Peti samostalni album

U počecima karijere Chris Eckman je bio dio legendarnog američkog benda The Walkabouts, jednog od prvih bendova koji su potpisali za kultni grunge label Sub Pop. U nedjelju 28. studenoga, u kino dvorani POU-a, predstavit će najnoviji album "Where the Spirit Rests", objavljen ljetos za Glitterhouse Records. Na ovom, petom samostalnom albumu Eckman promišlja hirovitost ovih neobičnih vremena u pjesmama o gubitku, dezorijentiranosti, otkupljenju i potrazi za domom.

Album "Where the Spirit Rests" je snimljen s malim ansamblom, a odlikuje ga široka zvučna tekstura koju čine gudači, dron analognih sintesajzera i ambijentalne gitare. Kao koproducent potpisan je britanski elektronički skladatelj Alastair McNeill (Roísín Murphy, Yila), a pridružuju mu se glazbenici Chuck Johnson na pedal steelu, avangardna violinistica Catherine Graindorge, zatim Chris Cacavas, klavijaturist bendova Dream Syndicate i Green on Red te drugi.

All Music Guide opisuje Eckmana kao jednog od "najpodcjenjenijih američkih kantautora koji je sposoban kratku priču prirediti u stihovima pjesme."

Brojne suradnje

Zadnjih nekoliko godina njegov je dom Ljubljana. Tu stvara, producira, ali se bavi i diskografijom. Suvlasnik je renomirane diskografske kuće Glitterbeat Records, specijalizirane za world music izdanja.

Surađivao je s nizom glazbenika kao što su Brian Eno, The Tindersticks, The Bambi Molesters, kao i članovi bendova R.E.M. i Nick Cave & The Bad Seeds. Trenutno je aktivan u bendovima The Strange (s Daliborom iz The Bambi Molesters i svim članovima My Buddy Moose), Dirtmusic (s Hugo Raceom iz The Bad Seedsa i Murat Ertelom iz Baba Zula), Distance, Light & Sky (s belgijskim glazbenicima Chantal Acda i Eric Thielemansom), kao i u slovenskim The Frictions.

Sukladno epidemiološkim uvjetima koncertu može prisustvovati najviše 60 osoba. Informacije i rezervacije ulaznica moguće su na info@uciliste-buje.eu i telefon 052/773-075.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini