KUHAJTE S GLASOM ISTRE

RECEPT DANA: Stari kruh nije samo za krušne mrvice. Pretvorite ga u okruglice sa sirom, obogatite umakom i dobit ćete NEVJEROJATNO SLASNO JELO!

| Autor: Portal Glas Istre

Ako ste dosad stari kruh upotrebljavali isključivo za krušne mrvice, dodavali ga u faširane šnicle, od njega radili klasične knedle od kruha ili ste ga jednostavno pohali, isprobajte ga na malo drukčiji nači, predlaže zadovoljna.hr.

Napravite okruglice od starog kruha i sira pa ih poslužite kao toplo predjelo u umaku od parmezana i maslaca ili kao prilog uz omiljena mesna jela. U Južnom Tirolu zovu ih Kasnocken jer točno tako i izgledaju, kao malo veće, izdužene noklice, i to sa sirom.

Glavni im je sastojak stari kruh i topivi sir po izboru, kao što je na primjer gouda ili ementaler, a služe se s raznim umacima i nevjerojatno su slasne. Probajte ih već sutra, sigurno imate starog kruha!, savjetuje zadovoljna.hr.

Sastojci:

300 g starog bijelog kruha

250 ml mlakog mlijeka

300 g topivog sira (gouda, ementaler, podravec)

1 komad ljutike

30 g maslaca

1 žlica glatkog brašna

3 jaja

2 žlice vlasca (svježeg ili sušenog)

Za umak:

80 g maslaca

70 g ribanog parmezana

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter