
Ako ste dosad stari kruh upotrebljavali isključivo za krušne mrvice, dodavali ga u faširane šnicle, od njega radili klasične knedle od kruha ili ste ga jednostavno pohali, isprobajte ga na malo drukčiji nači, predlaže zadovoljna.hr.
Napravite okruglice od starog kruha i sira pa ih poslužite kao toplo predjelo u umaku od parmezana i maslaca ili kao prilog uz omiljena mesna jela. U Južnom Tirolu zovu ih Kasnocken jer točno tako i izgledaju, kao malo veće, izdužene noklice, i to sa sirom.
Glavni im je sastojak stari kruh i topivi sir po izboru, kao što je na primjer gouda ili ementaler, a služe se s raznim umacima i nevjerojatno su slasne. Probajte ih već sutra, sigurno imate starog kruha!, savjetuje zadovoljna.hr.
Sastojci:
300 g starog bijelog kruha
250 ml mlakog mlijeka
300 g topivog sira (gouda, ementaler, podravec)
1 komad ljutike
30 g maslaca
1 žlica glatkog brašna
3 jaja
2 žlice vlasca (svježeg ili sušenog)
Za umak:
80 g maslaca
70 g ribanog parmezana