Otvorio ga je 1997. godine poznati labinski ugostitelj Franko Barbić, a danas je vlasnica i voditeljica njegova kćerka Gabrijela Barbić Gobo. Ona je vlasnica i čuvene pizzerije Rumore koja je u neposrednoj blizini, a u oba objekta zapošljavaju 22 ljudi
Restoran Kvarner u labinskom starom gradu, na Šetalištu San Marco otvorio je 1997. godine poznati labinski ugostitelj Franko Barbić, a danas je vlasnica i voditeljica njegova kćerka Gabrijela Barbić Gobo. Ona je vlasnica i čuvene pizzerije Rumore koja se nalazi u neposrednoj blizini, a u oba objekta zaposleno je 22 djelatnika od kojih polovica u restoranu Kvarner. Restoran radi tijekom cijele godine, svakoga dana od 11 do 22 sata.
Miran i ugodan ambijent restorana s 50 mjesta koji ima i veliku vanjsku terasu s još 60 sjedećih mjesta otvorenu od proljeća do jeseni idealan je i za različite svečanosti, od obiteljskog do poslovnog ručka pa do obilježavanja raznih trenutaka i događaja. S vanjske terase pruža se prekrasan pogled na more i otok Cres.
Jelovnik restorana je bogat izvornim istarskim specijalitetima, mesnim i ribljim menijem, domaćom tjesteninom, jelima ispod peke i s roštilja, uz bogatu ponudu vrhunskih vina.
- Nudimo tradicionalnu istarsku kuhinju, pršut, sir, maneštre, riblja i mesna jela, plodove mora, razne specijalitete i domaću tjesteninu. Meso je odležano, a u sklopu restorana imamo dvije sale od kojih ona veća ima ognjišće. Naši su gosti s područja cijele Labinštine i Istre, a dolaze i oni preko Učke te mnogi turisti. Organiziramo i prigodne ručkove i večere, proslave pričesti, krizme, krštenja i rođendana, sve osim vjenčanja, ističe vlasnica Gabrijela Barbić Gobo.
Unatoč pandemiji koja je poremetila rad svih ugostitelja, posebno u doba lockdowna, kaže je zadovoljna, s obzirom na okolnosti.
- Zadovoljni smo, dobro radimo, ali smo osjetili koronu i još je osjećamo. Kod nas i u Rumore dolaze ljudi iz cijele regije, ali sam primijetila da je ove godine između Božića i Nove godine u Labin došlo puno više ljudi nego ranijih godina. Naša je želja i u budućnosti zadržati ovu kvalitetu usluge i gastronomske ponude, prilagođivati se sezonskim jelima godišnjim dobima i našem podneblju, rekla je Gabrijela.
Uz standardni meni restoran Kvarner ove zime nudi maneštru, ombolo i kobasice s kiselim kupusom i restanim krumpirom te teletinu ispod peke s pečenim krumpirom. Glavni kuhar u restoranu Viktor Načinović iz Labina za ovu je priliku pripremio Istarski pijat s pršutom, pancetom, ovčjim i kravljim sirom s tartufima, domaće njoke sa šugom od boškarina, ombolo i domaće kobasice u umaku od bijeloga vina, restanim krumpirom sa pancetom i kiselim kupusom te za desert Labinske krafe u umaku od oraha i naranče, frigane krafe u umaku od karamele, a između njih semifredo od badema. Uz sve to odlično je legla i čaša vrhunskog crnog vina.