KUHAJTE S GLASOM ISTRE

RECEPT DANA Talijanski klasik na malo drugačiji način - ZAPEČENA CARBONARA

| Autor: Glas Istre
Zapečena carbonara

Zapečena carbonara


Za pripremu zapečene carbonare u trebat će vam oko 25 minuta, samo kuhanje traje oko 40 minuta, a dobit ćete najsočnije jelo koje obožavaju i klinci i odrasli, preporuča portal zadovoljna.hr. Priprema se brzo i lagano.

SASTOJCI (ZA ČETIRI OSOBE):

150 grama špageta

1 žlica ekstradjevičanskog maslinova ulja

200 grama slanine narezane na komadiće

2 tikvice naribane na veće komade

45 grama smrznutog graška

2 zdrobljena češnja češnjaka

5 jaja

65 grama sitno naribanog parmezana

250 grama glatke ricotte

30 grama sitno nasjeckanog svježeg peršina, plus malo za serviranje

30 grama sitno nasjeckanog svježeg bosiljka

80 grama salate

PRIPREMA:

Zagrijte pećnicu na 180-200 stupnjeva. Nauljite vatrostalni protvan dimenzija 20 x 30 centimetara. Obložite dno i strane protvana papirom za pečenje.

Skuhajte tjesteninu prema uputama na pakiranju, dok ne bude lijepo mekana. Procijedite i rashladite pod hladnom vodom. Stavite tjesteninu u zdjelu.

Zagrijte ulje u maloj tavi za prženje na srednje jakoj vatri. Ispržite slaninu uz miješanje tri do četiri minute, odnosno dok ne poprimi zlaćanu boju i ne postane hrskava. Dodajte tikvice, grašak i češnjak. Pecite jednu minutu pa dodajte tjestenini.

Umutite jaja, sir, peršin i bosiljak, dodajte tjestenini te dobro promiješajte. Carbonaru prelijte u pripremljeni protvan. Pecite 25 do 30 minuta, odnosno dok carbonara ne dobije zlaćanu boju i ne postane kompaktna. Izvadite iz pećnice i pustite da odstoji deset minuta. Pospite peršinom. Poslužite toplo ili hladno uz salatu.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter







Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum