KUHAJTE S GLASOM ISTRE

RECEPT DANA: Spas kad vam se jede nešto brzo i fino - RIMSKI NJOKI

| Autor: Glas Istre
Rimski njoki

Rimski njoki


Rimski njoki spas su kad vam se jede nešto brzo i fino, ali i odličan prilog kad vam zatreba nešto efektno i fino. Za pripremu se ne koristi krumpir, nego pšenična krupica, a slast pružaju parmezan i masla, piše portal punkufer.

SASTOJCI:

1 l mlijeka

½ žličice soli

250 g pšenične krupice

150 g parmezana

2 žumanjka

3 žlice maslaca

1 prstohvat kajenskog papra ili čilija

2 žlice parmezana za posipanje

PRIPREMA:

Ulijte mlijeko u posudu i dodajte sol pa zagrijte dok gotovo ne zakuha. Kad se pojave mjehurići, umiješajte krupicu žustro miješajući oko 20 sekundi pa smanjite vatru i nastavite miješati dok se ne zgusne pa maknite s vatre. Umiješajte maslac, naribani parmezan i žumanjke brzo miješajući kako se žumanjci ne bi zgrušali.

Prebacite smjesu u pripremljeni lim za pečenje, ravnomjerno je rasporedite i prekrijte plastičnom folijom. Ostavite u hladnjaku oko pola sata dok se ne stisne.

Namastite posudu za pečenje maslacem. Oblikujte kalupima krugove od smjese pa ih složite u posudu za pečenje. Premažite rastopljenim maslacem i pospite kajenskim paprom te parmezanom.

Pecite oko 25 minuta u pećnici na 200 °C pa kratko zapecite na gornjoj rešetki da uhvate boju.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter