KUHAJTE S GLASOM ISTRE

RECEPT DANA: Predobar brzi ručak od malo jefitinih namirnica - KRUMPIR PEČEN U LJUSCI S PUNJENJEM OD KOJEG RASTU ZAZUBICE!

| Autor: Glas Istre
Pečeni krumpir u ljusci s prefinim punjenjem

Pečeni krumpir u ljusci s prefinim punjenjem


Zapečeni punjeni krumpiri su spas za brzi ručak bez previše kompliciranja. Poslužite ih uz omiljeni umak na bazi vrhnja, jogurta ili rajčice i guštanje je zagarantirano. Kao nadjev može poslužiti provjerena kombinacija sira, špeka i jaja, a ubaciti možete i gljive, papriku te poriluk, piše portal punkufer.

SASTOJCI:

4-5 velika krumpira

2 češnja češnjaka

2 žličice kurkume

5 minirajčica

2 žlice sojinog umaka

250 g pilećeg filea

1 crvena paprika

150 g sira

1-2 mlada luka

1 grčki jogurt

PRIPREMA:

Krumpir u ljusci operite pa ga stavite u lim obložen papirom za pečenje i pecite u pećnici zagrijanoj na 180°C oko jedan sat da omekša.

Piletinu narežite na komadiće te ih uvaljajte u smjesu kurkume i sojinog umaka. Ostavite da odstoji pola sata pa je popržite na tavi s nasjeckanim bijelim dijelom mladog luka, prepolovljenim minirajčicama i komadićima paprike.

Kad se malo ohladi, krumpir prepolovite pa izdubite. Izdubljene komadiće krumpira usitnite vilicom, dodajte im smjesu od piletine, rajčice, paprike i luka pa napunite krumpire i pospite ih naribanim sirom. Zapecite ih kratko u pećnici da se sir rastopi.

Pomiješajte jogurt, nasjeckani češanj češnjaka i zeleni dio mladog luka pa prelijte preko krumpira i poslužite.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter