Ako je zapečeno, jelo postaje još slasnije!
Tijekom zime mnogi više vole "jaka" jela s puno kalorija. Upravo je takav ovaj složenac s piletinom, krumpirom i sirom koji se dodatno zapeče i tako postaje još slasniji. Ako ste i vi u potrazi za jednom kalorijskom "bombom", isprobajte ovaj recept, piše portal zadovoljna.hr.
SASTOJCI:
1,5 kg krumpira
500 grama pilećeg bijelog mesa
1 veći luk
3 velika jaja
2 jogurta (400 ml)
10 dag ribane gaude ili trapista
5 dag ribanog parmezana ili grana padana
sol i papar
PRIPREMA:
Piletinu operite i narežite na sitne kockice. Na sitno nasjeckajte i luk te ga propržite na malo masnoće. Kada zažuti, dodajte piletinu, posolite, popaprite i dodatno začinite po želji te sve skupa dinstajte 10-tak minuta.
Krumpir ogulite, narežite na ploške srednje debljine, ni previše tanke ni previše debele. Prokuhajte ih kratko oko 5 do 7 minuta pa izvadite pažljivo ploške van uz pomoć cjediljke i pustite da se ocijede.
Jaja razmutite, umiješajte u njih jogurt i malo posolite. Protvan po želji premažite s malo masnoće. Prvo dno prekrijte s polovicom prokuhanih ploški krumpira koje potom posipajte s polovicom ribane gaude ili trapista. Preko toga stavite piletinu, prelijte s polovicom smjese jaja i jogurta i posipajte s drugom polovicom gaude. Preko toga posložite ostatak krumpira, posipajte s ribanim parmezanom i prelijte s ostatkom smjese jaja i jogurta. Po želji možete posipati s malo sjeckanog vlasca ili peršina.
Pecite složenac na 190 Celzijevih stupnjeva oko 30 minuta ili dok na vrhu lijepo ne požuti.