KUHAJTE S GLASOM ISTRE

RECEPT DANA Desert za koji vam ne treba puno vremena, a svidjet će se ljubiteljima slatkih zalogaja - UKUSNI MUFFINI OD KOKOSA

| Autor: Glas Istre

Obožavatelje kokosa ne treba previše nagovarati na isprobavanje ovog deserta, ali svidjet će se i ostalim ljubiteljima slatkog.

Svakako isprobajte recept koji preporuča zadovoljna.hr.

SASTOJCI:

3 jaja

10 dag maslaca (ili 1 dcl ulja)

10 dag šećera

15 dag kokosovog brašna

1 mala žličica praška za pecivo (ako ga nemate, izostavite ga)

prstohvat soli

po želji šaka smrznutog bobičastog voća, nasjeckane čokolade ili orašastih plodova

PRIPREMA:

Kokos pomiješajte s praškom za pecivo i stavite na stranu. Rastopite maslac na laganoj vatri i ostavite ga da se malo ohladi.

Razlupajte jaja i stavite ih u posudu za miksanje. Dodajte jajima šećer i sol pa miksajte sve skupa oko pet minuta. Kada se smjesa udvostruči i postane blijedožuta, polako u nju dodavajte otopljen maslac ili ulje (ovisno o tome za koju ste se masnoću odlučili) i lagano miksajte. Pazite na to da maslac ne bude vruć, obavezno mora biti mlak.

Zatim u smjesu dodajte kokosovo brašno i sve sjedinite. U ovoj fazi u smjesu možete dodati dodatke po želji – smrznuto voće, čokoladu ili orašaste plodove. Naravno, muffine možete napraviti i bez njih.

U kalup za muffine ubacite košarice i ravnomjerno u njih žlicom rasporedite smjesu. Stavite u pećnicu zagrijanu na 180 Celzijevih stupnjeva i pecite između 15 i 20 minuta dok muffini lijepo ne požute. Ako niste sigurni jesu li gotovi, zabodite u muffin čačkalicu. Ako na njoj nema mokrih ostataka smjese, muffini su gotovi.


Podijeli: Facebook Twiter








Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini