VLASNIK KOLEKCIJE MICHELINOVIH ZVJEZDICA

Proslavljeni britanski chef Gordon Ramsey U VODNJANKI

| Autor: Lara BAGAR
Sommelier Marko Divić, Gordon Ramsey i Moris Civitico u Vodnjanki

Iako u gastronomskom svijetu slovi kao temperamentan kuhar tankih živaca poznat po neobičnom ponašanju i "opakom riječniku" u njegovim emisijama, u restoranu Vodnjanka je pokazao sasvim drugu stranu. Ramsey se pokazao kao iznimno pristojan i jednostavan čovjek, neposredan u komunikaciji

Ugodno je bio iznenađen Moris Civitico, vlasnik pulske Vodnjanke, kada mu je proteklog tjedna u kultni lokalni restoran nenajavljeno ušetao, ni manje ni više, nego čuveni britanski chef Gordon Ramsey. Jedan od najpoznatijih svjetskih chefova zatekao se u ovo doba godine u Puli jer sudjeluje u tv produkciji koja se snima na području Istre.

Upoznao se sa svima

U Vodnjanku je došao po preporuci jer je na brzinu htio pojesti nešto friško i fino. Dobro uigrana ekipa iz Vodnjanke pripremila mu je "friškog i finog" svježeg šaraga s isto tako svježim škampićima na najjednostavniji način. Prazan tanjur znak je da je proslavljeni chef oštrog jezika koji ne podilazi kuharima, doista uživao u jelu.

Iako u gastronomskom svijetu slovi kao temperamentan kuhar tankih živaca poznat po neobičnom ponašanju i psovanju koji su neizostavni dio njegovog "opakog rječnika" u emisijama po kojima je poznat, u restoranu Vodnjaka pokazao je sasvim drugu stranu. Ramsey se pokazao kao iznimno pristojan i jednostavan čovjek, neposredan u komunikaciji. Upoznao se sa svima prisutnima. Nažalost, zbog snimanja je morao piti samo vodu, ali je obećao da će se vratiti s obitelji i nazdraviti s ekipom uz čašu, dvije malvazije ili terana.

Gordon Ramsey velika je britanska kulinarska i televizijska zvijezda, kritičar hrane i bivši nogometaš. Prvi put se pojavio na televiziji u Velikoj Britaniji krajem 1990-ih, a 2004. godine Ramsey je postao jedan od najpoznatijih i najutjecajnijih kuhara u britanskoj popularnoj kulturi proslavivši se s emisijom "Paklena kuhinja".

Vrhunski kuhari vole Istru

Ramseyjevi restorani dobili su ukupno čak 16 Michelinovih zvijezda i trenutno drže ukupno sedam, no on je najpoznatiji po svom neobičnom ponašanju, ekscesima i nekontroliranom psovanju, ali i sjajnim jelima kojima oduševljavaju fanove diljem svijeta.

Ovo nije prvi kulinarski bard koji je posjetio istarske restorane. Tako je sada već kultnom "Batelinom" bio oduševljen i, nažalost pokojni, renomirani chef Anthony Bourdain koji je, u sklopu snimanja Emmyjem nagrađene putopisno-kulinarske emisije "No Reservations" 2013. gostovao kod obitelji Skoko i njihovoj konobi posvetio čak 11 minuta u emisiji diveći se njihovim delicijama. Zanimljivo je da i "Batelina" i "Vodnjanka" polako u obiteljskom okruženju desetljećima stvaraju vrhunsku gastro priču baziranu na tradicionalnoj kuhinji, a upravo je ta izvornost ono što im na vrata donosi svjetske kulinarske chefove. Možda i Ramsey ponovnim posjetom posveti televizijsku minutažu dobroj kuhinji Morisa Civitica. Posjet najvećih kulinarskih zvijezda današnjice Istri dokazuje visoku pozicioniranost Istre na gastronomskoj karti svijeta.


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini