ZNAČAJNO MEĐUNARODNO PRIZNAnje

Kultni pulski restoran dobio prestižnu oznaku kvalitete

| Autor: Lara BAGAR
Vodnjanka

Vodnjanka


Pulska Vodnjanka dobila je prestižnu oznaku Gault & Millau te je tako uvrštena u rang vrhunskih restorana ne samo s područja Republike Hrvatske već i ostalih zemalja diljem Europe i šire. Restoran je ocijenjen sa 14 bodova i dobio oznaku dvije kapice.

O Vodnjanci su u recenziji napisali: " Čuvena pulska Trattoria Vodnjanka nalazi se nedaleko tržnice, a u njoj se više od 40 godina pripremaju tradicionalni lokalni specijaliteti. U rustikalno uređenom ambijentu ispunjenom memorabilijama, već četvrta generacija obitelji Civitico poslužuje goste. Tijekom dana nude se jednostavnija domaća jela, a navečer možete izabrati riblji ili mesni meni od četiri slijeda. Priprema se ono što je tog dana svježe stiglo s pulske tržnice ili od lokalnih proizvođača hrane.

Tako smo s ribljeg menua kušali 6 manjih zalogaja morskih plodova, pljukance s gamberima i školjkama, te file orade i morskog psa s krumpir salatom. Mesni menu uključivao je nekoliko vrsta lokalnih sireva, kravlju skutu i salamu od boškarina, pljukance sa šparogama i pršutom te pečenu teletinu uz grašak i restani krumpir. Na kraju smo se zasladili tortom od skute s jagodama. Sva su jela bila vrlo ukusna, jednostavno pripremljena i lijepo prezentirana, a odlična vina istarskih vinara sugestivno nam je predstavio sommerlier Marko Divić.

Vodnjanka je te večeri bila puna domaćih i stranih gostiju različitih dobi, svi su jeli ista riblja ili mesna jela, i vidljivo u njima uživali, a ljubazno i dobro upućeno osoblje s lakoćom je kreiralo ugodnu atmosferu. Trattoria za svaku preporuku: vrhunska kvaliteta hrane po prihvatljivim cijenama, rezervirajte mjesto par dana ranije" piše u francuskom vodiču.

Gault & Millau je prestižni francuski vodič za restorane kojeg su utemeljili slavni kritičari restorana Henri Gault i Christian Millau 1965. godine. Gault & Millau ocjenjuje na skali od 1 do 20, pri čemu je 20 najviša. Restorani s ispod 10 bodova rijetko se navode, a bodovi se dodjeljuju na temelju kvalitete hrane, uz komentare o usluzi, cijeni ili atmosferi restorana posebno. Na temelju ove ocjene, restorani visokog ranga mogu prikazati jedan do četiri toquea/kuharske kapice.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter