građani odabrali

LABINJANI IZABRALI NAJBOLJI RESTORAN NA LABINŠTINI: Restoran Ferali - iz domaćih i svježih namirnica pokušavaju izvući maksimum

| Autor: Branko BIOČIĆ


Punu pažnju posvećujemo domaćim gostima, za njih radimo ako treba i nešto što nema na meniju, jer su nam oni najbolji gosti koji dolaze cijelu godinu. Ljeti dolaze turisti, najviše Talijani i Nijemci, ali bez domaćih nema ništa, kaže Mauricio Zahtila

U nedavnoj anketi Labinštine info Labinjani su u konkurenciji od 21 restorana na Labinštini za najboljeg izabrali restoran Ferali u Štrmcu, na ulazu u Labin iz pravca Rijeke. Bio je to povod za posjet ovom obiteljskom restoranu kojeg uz domaće ljude često posjećuju turisti i gosti sa svih strana.

- Izbor je za nas velika stvar, drago nam je da su ljudi prepoznali naš trud i kvalitetu. Gosti nam dolaze odasvud i iz svih struktura - poslovni ljudi, političari, radnici, turisti, vikendom su gosti iz Pule, Opatije i Rijeke pa do srednjoškolaca koji najčešće naručuju pizzu, kaže Lara Zahtila, supruga Maurizia s kojim vodi restoran kojeg je 1995. otvorio njegov otac Vilim koji je nedavno prerano preminuo.

Treća generacija

- Mi smo treća generacija, nona je još 70-tih godina držala oštariju u Županićima odakle potječemo. Ovaj restoran otvorio je 1995. moj otac Vilim ali ga ja i supruga vodimo zadnjih deset godina, kaže Mauricio Zahtila te ističe da ima dobar dugogodišnji personal od 15 ljudi, kuhara, konobara i pomoćnih radnika. Maricio nam govori o ponudi restorana koji radi cijele godine.

- Nudimo domaće krafe, fuže i njoke koje sami radimo, od ribe i plodova mora imamo sve što se može naći i to isključivo svježe i domaće. Tu je i pršut, zarebenjak, kobasice, sir, skutu, sve je to domaće, istarsko. Sada će šparoge pa ćemo nuditi i jela od šparoga, a na jesen jela od gljiva, jer nudimo i sezonska jela.

Kuhari Sani, Etien i Sandi (Branko BIOČIĆ)

Za pripremu jela zaduženi su chefovi kuhinje Šani Nikolić i Sandi Udovičić, a za pizze picajol Etien Bilić.

- Radimo sa svim svježim namirnicama koje postoje. Iz toga pokušavamo izvući maksimum, a naglasak nam je na domaćoj istarskoj kuhinji na malo moderniji način. Imamo i svježu ribu i plodove mora od kojih također izvlačimo maksimum, kaže chef Šani koji nam je za ovu priliku sa svojim kolegom Sandijem pokazao kako izgleda Bouilla baise crem riblja juha, hladna riblja rapsodija Ferali, milefoglie s jagodama, domaći kruh te istarski pršut s kobasicama dok je Etien pripremio svoju pizzu.

Stari recepti

- Radimo pizze na poseban način, naglasak je na tijestu i stari recept još iz 1995. godine. Pokušavamo stalno napredovati, nudimo sve vrte pizza, a naš je specijalitet pizza Ferali, zatim calzone s kozicima što je naš zaštitni znak, kaže Etien.

Lara i Maurizio Zahtila (Branko BIOČIĆ)

Mauricio i Lara ističu da je sezona bila super te da imaju stalne goste, ali posebno ističu domaće s Labinštine.

- Punu pažnju posvećujemo domaćim gostima, za njih radimo ako treba i nešto što nema na meniju, jer su nam oni najbolji gosti koji dolaze cijelu godinu. Ljeti dolaze turisti, najviše Talijani i Nijemci, ali bez domaćih nema ništa, kaže Mauricio te ističe kako će i dalje raditi na kvaliteti te nastojati biti još bolji. Nekih većih planova nemaju jer su prošle godine uložili u obnovu kuhinje i cijelog restorana. Ne namjeravaju se širiti ali će svakako pratiti nove trendove u kulinarstvu.


Podijeli: Facebook Twiter
Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater