OD 15. DO 24. LISTOPADA

KREĆE TJEDAN RESTORANA: Ručak i večera od tri slijeda u pet istarskih restorana za svega stotinjak kuna

| Autor: Glas Istre
Restoran Sopravento u pomerskoj Marini

Restoran Sopravento u pomerskoj Marini


Ovog petka, 15. listopada, počinje 23. Tjedan restorana. Riječ je o promotivnoj akciji sa svrhom promocije i promidžbe gastronomske scene Hrvatske u suradnji s ugostiteljskim objektima.

Restorani koji sudjeluju u akciji gostima izlaze u susret putem posebne promotivne ponude, a valja napomenuti da je koncept ove akcije napravljen je po uzoru na svjetske metropole te prilagođen hrvatskom tržištu.

Tjedan restorana traje do 24. listopada, a u Istri sudjeluje pet restorana u ovoj promotivnoj akciji. To su restorani Sopravento, Amfiteatar, Bonaca Svjetionik, Kantina i Soprano.

Svi one nude ručak od tri slijeda - predjela, glavnog jela i deserta - za 100 kuna, a večeru, također od tri slijeda za 100 ili 125 kuna, zavisno o restoranu.

Foto

Renomirani austrijski chef Daniel Tschatchler je Head Chef u pomerskom Sopravento Restaurant & Loungeu (Snimio Danijel Bartolić)

Od ovogodišnjih sudionika Tjedna restorana, izdvajamo Restaurant & Lounge Sopravento, smješten u pomerskoj Marini, gdje će renomirani chef Daniel Tschachler pripremati tri različita menija.

Cijena ručka je 100 kuna, a cijena večere 125 kuna, te je u taj iznos je uračunata i čaša vina. Rezervacije se primaju na broj telefona 099 447 2434.

Evo i što se nudi u restoranu Sopravento u Tjednu restorana:

Jelovnik 1:

  • Predjelo: Juneći tartar & confitirani žumanjak
  • Glavno jelo: Pačja prsa, mrkva, med, radić
  • Desert: Raffaello

Jelovnik 2:

  • Predjelo: Bigoli, pedoči, beurre blanc
  • Glavno jelo: File bijele ribe "En papillote"
  • Desert: Buča, čokolada, kardamom

Jelovnik 3:

  • Predjelo: Krema od cvjetače, pileća jetra, "Garam masala"
  • Glavno jelo: Njoki, salsa verde, ombolo, kozja skuta
  • Desert: Sorbet od ananasa

Čaša vina

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter