POZNATI ISTARSKI KUHAR

HRVATSKI DAN NA NATIONAL GEOGRAPHICU: GORDON RAMSAY I DAVID SKOKO večeras kuhaju zajedno u istarskoj epizodi Ramseyeve serije Uncharted

Na jednom od najgledanijih svjetskih TV kanala vidjet ćemo kako su Gordon Ramsay, David Skoko i njegov otac Danilo u maloj barci dizali parangale za ugore i ulovili, ni više ni manje, nego 30-ak kilograma. U Rovinju su, pak, odmjerili kulinarske snage te priredili pravi show cooking na rivi te na roštiljima pekli ribe i sipe. Osim što se družio sa Skokom i njegovom obitelji, Ramsay je posjetio i čuvenu Kumparičku, ganjao koze i magarce, ronio u moru, ali i tražio tartufe u šumama

| Autor: Lara BAGAR
David Skoko i Gordon Ramsay

David Skoko i Gordon Ramsay


Današnji dan, jedan od najgledanijih svjetskih TV kanala, National Geographic, odlučio je posvetiti Hrvatskoj. Tako će gledatelji u oko 170 zemalja svijeta imati priliku upoznati Hrvatsku kroz čak tri različite emisije. Naša će zemlja biti prikazana kao top destinacija za sve zaljubljenike u istraživanje, gastronomiju, avanturu i znanost.

Jedna od najboljih turističkih svjetskih promocija ikada dogodit će zahvaljujući, između ostalog, renomiranom kuharu Davidu Skoku koji će večeras u 21 sat kuhati zajedno sa velikim Gordon Ramsayjem u trećoj sezoni njegove serije Uncharted posvećene manje poznatim kuhinjama. Tragajući za zanimljivim namirnicama i jelima, Ramsay je uvijek u potrazi za kulinarskom izvrsnošću koja ga je i, logično, dovela do Davida Skoke.

Gastro sa Skokom

U ovoj sezoni Gordon Ramsay je prvi put posjetio Hrvatsku te je jednu od epizoda posvetio Istri. Tako ćemo večeras vidjeti kako su Gordon Ramsay, David Skoko i njegov otac Danilo u maloj barci dizali parangale za ugore i ulovili, ni više ni manje, nego 30-ak kilograma.

U Rovinju su pak odmjerili kulinarske snage te priredili pravi show cooking na rivi te na roštiljima pekli ribe i sipe. Osim što se družio sa Skokom i njegovom obitelji, Ramsay je posjetio i čuvenu Kumparičku te ganjao koze ali i magarce kod obitelj koja ih uzgaja. U moru je ronio, a u motovunskim je šumama krenuo u potragu za skupocjenim tartufima koji ni njega nisu ostavili ravnodušnim te je pripremio nekoliko recepata koristeći isključivo lokalne i sezonske proizvode.

Ramsaya je posebno oduševilo aromatično maslinovo ulje za koje je rekao da je jedno od najkvalitetnijih na svijetu, osebujan kozji sir, svježe i mirisno začinsko bilje koje je sam ubrao, ali i najsvježija kokošja jaja od kojih je pripremio ukusan omlet s dodatkom bijelog tartufa. Je li Ramsay uspio savladati naše domaće recepte i bolje od Skoke spremiti brudet i pljukance, gledatelji diljem svijeta procijeniti će to večeras.

Znanost sa Rimcem

Nakon Skoke i Ramsaya, u 22 sata slijedi predstavljanje Hrvatske kroz emisiju Europa iz zraka gdje je naglasak na fantastičnom kadrovima iz ptičje perspektive. Prekrasne i opuštajuće snimke Hrvatske iz zraka prezentirat će svijetu Hrvatsku, u kojoj će biti promovirana i Pula i uvijek bajkoviti Motovun, ali i manje poznata mjesta poput Stona i Metkovića i još mnogo toga kroz fascinantne hyperlapse fotografije iz zraka. Gledatelji diljem svijeta moći će se upoznati s osječkom obalom Drave, Lonjskim poljem, dolinom Neretve, a snimljene su i impresivne snimke spajanja Pelješkog mosta, rušenja tornja zagrebačke katedrale i popravaka penjačke stijene u NP Paklenica. Jeste li uopće znali da se u Hrvatskoj nalaze druge po redu najveće zidine u svijetu, i to nakon svjetski poznatog Kineskog zida? To su samo neka od mjesta i priča koje ćemo moći gledati kroz impresivne kadrove iz zraka. Epizoda je snimana tijekom cijele prošle godine i pokriva sva godišnja doba, čime je u potpunosti dočarana ljepota pojedinih mjesta.

Posljednja emisija posvećena   Hrvatskoj na rasporedu je u 23. rujna gdje ćemo u popularnoj emisiji Unutar tvornice imati jedinstvenu priliku zaviriti u fascinantnu tvornicu Rimac Automobili, tijekom koje će svijet upoznati Hrvatsku kao zemlju znanja i inovacija.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter