VRSAR

Gourmet event posvećen tradicionalnim istarskim delicijama po prvi put u Istri: PRVO IZDANJE "GOLOŽECE DI ORSERA"

| Autor: Sandra ZRINIĆ TERLEVIĆ

Istinske hedoniste i gurmane te ljubitelje autohtonih istarskih delicija i dobre kapljice ovog će rujna putovi odvesti u Vrsar. Naime, od 21. do 28. rujna održat će se prvo izdanje gourmet eventa "Goložece di Orsera" u sklopu kojeg će u sedam poznatih vrsarskih restorana gosti moći uživati u vrhunskim lokalnim specijalitetima pripremljenim posebno za tu prigodu.

Restorani koji sudjeluju u ovom prvom izdanju su: Trošt, Fančita, La Rosa, Konoba kod Luce, Fish Food Srdela, Dvi Palme i Trattoria Basilico, a posjetitelji će moći birati između ribljeg i mesnog menija po promotivnim cijenama, s naglaskom na sezonalnost.

Na meniju će se, između ostalog, naći i delicije od bakalara, sardona, hobotnice, švoja na žaru s prilogom, ragua od sipe vrsarskih peškadura s palentom i mediteranskim biljem, dok će ljubitelje mesa razveseliti specijaliteti poput carpaccia s tartufima, medaljona u umaku od terana s povrćem te šuga od boškarina s domaćim njokima i mnogih drugih. Kako uz ukusne zalogaje ide i odlično vino, tako će gosti u sklopu menija po promotivnoj cijeni od 120 kuna imati prilike kušati i najbolja vina poznatih istarskih vinara.

Ova zanimljiva gourmet priča nastala je u organizaciji TZ-a Vrsar i Udruženja ugostitelja općine Vrsar uz pomoć partnera, turističke kompanije Maistre, a ima za cilj predstaviti tradicionalne vrsarske i istarske specijalitete domaćim i stranim gostima te pružiti dodatan motiv turistima za dolazak i produženje sezone. Manifestacija se odvija u sklopu projekta prekogranične suradnje Interreg Slovenija - Hrvatska "Uživam tradicijo" financiranog iz Europskog fonda za regionalni razvoj, čiji je cilj aktivno zaštititi nematerijalnu kulturnu baštinu, posebno kulinarsku tradiciju i posjetiteljima ponuditi jedinstveni doživljaj lokalnih običaja i kulinarike.

"Goložece di Orsera", kao i ostali mnogobrojni eventi koji se organiziraju na ovom području, iz godine u godinu dodatno obogaćuju ponudu destinacije te jačaju poziciju Istre kao vrhunske gourmet destinacije.


Podijeli: Facebook Twiter
Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater