VRSAR

DANAS POČINJU GOLOŽECE DI ORSERA - event posvećen istarskim delicijama i lokalnim namirnicama

| Autor: Slaven BRAJKOVIĆ
Goložece di Orsera

Goložece di Orsera


Turistička zajednica Vrsar krenula je s ovogodišnjim prvim eventom namijenjenim stranim i domaćim ljubiteljima dobrog jela i dobre kapljice.

Event pod nazivom "Goložece di Orsera" održava se od 28. svibnja do 6. lipnja i posvećen je istarskim delicijama i lokalnim namirnicama.

Kako doznajemo iz Turističke zajednice Vrsar, u ovih deset dana trajanja eventa, hedonisti i gurmani koje put dovede u Vrsar doći će na svoje, a moći će uživati u autohtonim mjesnim i istarskom delicijama i dobroj kapljici.

U jedanaest vrsarskih restorana: Bevanda, Casanova, Dvi Palme, Fančita, Goran, Kod Luce, Orlandin, Rotonda, Srdela, Vrsaranka i Villa Vrsar, moći će birati između ribljeg i mesnog menija s naglaskom na lokalne proizvode po promotivnim cijenama od 120 kuna.

A izbor jela je raznovrstan: delicije od bakalara, sardona, hobotnice, orade i brancina na žaru, paštete od jadranske ribe, tartar i tagliata od jadranske tune, lignje na istarski, dok će ljubitelji mesa moći uživati u carpacciu, svinjskoj potrbušini, junećim tagliatima, rebarcima u medu i mnogim drugim mesnim delicijama.

Ponuda nije mogla zaobići ni neizostavna domaća istarska jela kao što su maneštra i fuži i slastice poput kroštula, kolača od skute sa orasima, kolača od suhih smokava i drugih.

Ova zanimljiva gourmet priča nastala je u suorganizaciji TZ Vrsar i Udruge ugostitelja Vrsar uz partnerstvo Maistre d.o.o..

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter


Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of