KONFERENCIJA GLASA ISTRE

"GASTRONOMIJA - POKRETAČ RAZVOJA I MOTIV DOLASKA": Gost mora uvijek imati osjećaj da je dobio više nego što je platio, a kvaliteta ponude uvijek mora biti na prvom mjestu

| Autor: Chiara


Kvalitetna gastronomska ponuda prilika je za cjelogodišnji turizam i razvoj ruralnog područja Istre. Gost mora uvijek imati osjećaj da je dobio više nego što je platio, a kvaliteta ponude uvijek mora biti na prvom mjestu.

Zaključci su to konferencije Glasa Istre "Gastronomija: Pokretač razvoja i motiv dolaska", koja se danas održala na Gortanovom brijegu u Pazinu u Edukacijskom gastronomskom centru Istre.

Konferencija Glasa Istre "Gastronomija - pokretač razvoja i motiv dolaska"  - Robert Perić (Milivoj MIJOŠEK)

Na dvije panel diskusije "Utjecaj gastronomije na razvoj destinacije" i "Gastronomija i profil gastroturista" sudjelovali su predsjednik uprave Unilinea i predsjednik Udruženja putničkih agencija HGK Boris Žgomba, direktor Agencije za ruralni razvoj Istre Igor Merlić, direktor TZ-a istarske županije Denis Ivošević, prof. dr. sc. Jasmina Gržinić s Fakulteta ekonomije i turizma "Dr. Mijo Mirković", državni tajnik ministarstva turizma Frano Matušić te pročelnica Upravnog odjela za turizam Istarske županije Nada Prodan Mraković, pročelnik Upravnog odjela za poljoprivredu, šumarstvo, lovstvo, ribarstvo i vodoprivredu dr.sc. Ezio Pinzan, predsjednik Udruge Vinistra Nikola Benvenuti, korporativni voditelj hrane i pića Plave lagune Emil Perdec, chef i vlasnik pulskog hotela i restorana Amfiteatar Deniz Zembo i izvršni chef Valamarovog restorana Spinnaker Ivan Ergović.

Konferencija Glasa Istre "Gastronomija - pokretač razvoja i motiv dolaska"  - Ivica Božan (Milivoj MIJOŠEK)

U uvodnom izlaganju član Uprave Glasa Istre Ivica Božan osvrnuo se na rezultate Tomas istraživanja po kojem čak 30 posto ljudi Hrvatsku kao svoju destinaciju bira zbog gastronomske ponude.

- Siguran sam da se polovina onih gostiju koji su došli zbog sunca i mora ponovno vrati upravo zbog gastronomske ponude. Gastronomija je poveznica lokalne poljoprivrede i turizma, a Istra je najbolji model koji spaja ta dva segmenta, poručio je Božan.

OPŠIRNIJE U TISKANOM I ONLINE IZDANJU OD ČETVRTKA

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum