OVOG PETKA

GASTRO IZAZOV U VINKURANU: Natjecanje u pripremanju brodeta "Morski pjat"

| Autor: Glas Istre
Ilustracija (Arhiva)

Ilustracija (Arhiva)


Pod nazivom "Morski pjat" u lučici Vinkuran će se sutra 8. srpnja u 18 sati održati natjecanju u pripremanju brodeta. Ovo je prva gastro manifestacija u kuhanju brodeta. Deset ekipa pokazat će što znaju i skuhati najbolji brodet, a sve skuhano će morati i prezentirati stručnom žiriju u sastavu David Skoko, Nikola Mijandrušić - Mijo i Sandi Chiavalon.

A kad kuhanje fini tu je i Šajeta, da svih zabavi do dugo u noć. Da ne bude samo za isti, bit će i za popiti! Lokalni vinari Dobran vines i vina Benazić prezentirat će svoja vina. Dakle, u 18 sati je okupljanje sudionika, u 18.30 početak kuhanja, u 20.30 ocjenjivanje jela, a od 21 sat počinje koncert Dražena Turine Šajete & banda.

Ekipe se sastoje od četiri člana. Organizator osigurava plinsku bocu, plamenik i šest kilograma miješane ribe. Ekipe moraju donijeti lonac (minimalno 30 litara), pribor za kuhanje, začine i jedan tajni sastojak.

Info i prijave timova na morskipjat@gmail.com. Kotizacija po ekipi je 200 kuna, a sav prihod ide u humanitarne svrhe. Ulaz za sve posjetitelje je besplatan!

Manifestaciju organiziraju Turistička zajednica općine Medulin, ŠRD Vinkuran i Adriatic Event.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater