NAJNOVIJEŽMINJ

Drugi craft beer festival: FESTIVAL PIVOLJUBACA KOJI NIJE VELIK, ALI IMA DUŠU

| Autor: Mirjan RIMANIĆ

U sklopu festivala održana je i radionica kuhanja piva u kućnoj radinosti za one koji su željeli nešto više do doznati o tomu kako se kod kuće može proizvesti ovo cijenjeno domaće piće * Festival je organizirala udruga Geminianum uz potporu Općine Žminj i TZ općine Žminj

U Žminju, spod kaštela, održan je tijekom minula dva dana drugi po redu Žminj craft beer festival, na kojem je 11 proizvođača predstavilo 30-ak vrsta piva.

Na festivalu su se mogla kušati proizvodi craft pivovara: Braccia brew iz Pule, Bruman Craft brewery iz Buzeta, Bura brew iz Poreča, Kampanjola eko bira iz Svetvinčenta, Mini pivovara Angeluš iz Svetog Ivana Zeline, PriMarius craft pivovara iz Zagreba, Suxo brewery iz Pule, Šibenska pivovara, Popster pivovara iz Slavonskog Broda, Pivovara 002 iz Šibenika, te Valens vinkovačka craft pivovara.

Kako bi bolje klizilo niz grlo

Kroz program je posjetitelje vodio Dražen Turina Šajeta, a u sklopu festivala osim štandova s pivom bila je trgovina u kojoj se moglo kupiti pivo u bocama, čaše, majice i drugi proizvodi vezani uz pivo i uživanje u craft pivu. Bio je tu i kutak za okrepu u kojem se nudila hrana koja se obično servira uz pivo, kako bi bolje klizilo niz grlo. Svaka je festivalska večer završila koncertom, prvu večer nastupili su Edi Maružin i Banditi, a drugu Delikventi iz Rovinja. Uz njih za dobru glazbu tijekom festivalskih večeri i uživanja u pivu bio je zadužen DJ Neno iz Žminja.

U sklopu festivala održana je i radionica kuhanja piva u kućnoj radinosti za one koji su željeli nešto više do doznati o tomu kako se kod kuće može proizvesti ovo cijenjeno domaće piće.

Festival je organizirala udruga Geminianum uz potporu Općine Žminj i TZ općine Žminj. Veliki broj pivoljubaca tijekom festivalskih je večeri mogao uživati u omiljenom piću.

Razgovor o okusu i kvaliteti

Uživali su i izlagači jer, kako nam kaže Luka Škugor, suvlasnik Pivovare 022 iz Šibenika, ovaj festival nije veliki, ali ima dušu, a povrh toga tu su dobri ljudi s kojima je užitak ćaskati uz čašu piva. Njihova je pivovara i lani sudjelovala na žminjskom festivalu i odmah se rodila simpatija, gotovo ljubav na prvi pogled. Pivovara 022 koja mjesečno proizvodi šest tisuća litara piva lani se predstavila samo s jednom vrstom piva, a ove godine s tri: Golden Ale, Pale Ale s okusom citrusa i California Common.

Na svakom se štandu odvijao sličan scenarij, točenje i kušanje piva. Razgovor o okusu i kvaliteti sastavni je dio rituala na Žminj craft beer festivalu, koji sigurnim koracima na zadovoljstvo proizvođača i publike koje je velikom broju pohodi ovaj zanimljiv pa i jedinstven festival u srcu zavičaja čakavske besede.


Podijeli: Facebook Twiter
Više iz rubrike

Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: new hospital − Building yard (1)
Pula: new hospital − Building yard (1)

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater
Webcams provided by webcams.travel add a webcam