U PETAK I SUBOTU

ŽMINJ CRAFT BEER FESTIVAL: Predstavit će se 10 pivara od čega iz Istre njih četiri

Svaka festivalska večer završiti će s koncertom. U petak nastupa Riječki bend Belfast food, a u subotu TTRT, bend iz Pazina. Oba dana uz njih za dobru glazbu tijekom festivalskih večeri i uživanja u pivu zadužen je DJ Neno iz Žminja

| Autor: Glas Istre
Osim štandova s pivom biti će štand craft pivara na kojem će se moći kupiti pivo u bocama

Osim štandova s pivom biti će štand craft pivara na kojem će se moći kupiti pivo u bocama


Nakon dvije godine pauze u Žminj se vraća Žminj craft beer festival. Festival se održava 2. i 3. rujna (u petak i subotu) s početkom u 17 sati, a ljubiteljima dobre craft pive predstavit će se 10 pivara. Iz Istre nam dolaze njih četiri: Bruman craft brewery iz Buzeta, SUXO iz Pule, iz Svetvinčenta Kampanjola, a iz Savudrije stiže Vergal brewery.

Ostalih šest pivara dolaze iz ostalih dijelova Hrvatske: King's brew iz Rijeke, Saperlot iz Varaždina, iz Zaboka stiže Devetka craft, Popster pivovara iz Slavonskog Broda, iz Zagreba Houblon, a iz Šibenika Pivovara 022. Program će voditi Borna Šmer, a svaki dan organizirat će se dva kviza kako bi se bolje upoznali sa svijetom craft pive. U sklopu festivala osim štandova s pivom biti će štand craft pivara na kojem će se moći kupiti pivo u bocama i ponijeti ga kući. Također u ponudi na šanku, uz ostalo piće, umjesto standardne cole posluživati će se prva hrvatska craft cola ''Monada'' iz Rijeke.

Gastro tim iz Rijeke Fumo Santo food truck nudit će burgere, pomfrit, vege tortilje, hot dogove s kobasicom i kotlovinom, a OPG Žminjski gušti nudit će tradicionalne suhomesnate proizvode i slatki kutak. Svaka festivalska večer završiti će s koncertom. U petak nastupa Riječki bend Belfast food, a u subotu TTRT, bend iz Pazina. Oba dana uz njih za dobru glazbu tijekom festivalskih večeri i uživanja u pivu zadužen je DJ Neno iz Žminja. Festival organizira udruga građana Geminianum iz Žminja uz potporu Općine Žminj i Turističke zajednice općine Žminj.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter








Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini