Blagdani se bliže, a s njima i najukusnije zakuske u godini. U susret blagdanima restoran Vela Nera danas, sutra i preksutra priprema pravu blagdansku gozbu od čak sedam veličanstvenih sljedova po promotivnoj cijeni od 250 kuna koju priprema vrhunski mladi kuhar Alen Jančić.
Na bogatom meniju je jezik od bakalara na kremi od češnjaka, colouis od peršina i pečena moždina od boškarina te terina od odojka u poriluku sa umakom Angela i toplo hladnom salatom od radića i krumpira s bučinim uljem. Tu je i krem juha od škampa i bijelog fažola i panna cottom od cvjetače. Na meniju je i prepelica na kremi od celera, pralina od guščje jetre i lješnjaka, trilja sa palentom i bujonom od istarskog pršuta te janjeći kotlet kuhan sous videna na 60 stupnjeva te hrusti od pistacije, dimljeni patliđan i janjeći juice.
Za desert je čokolada XXX, a vina će prezentirani vinarija Geržinić iz Vižinade. Početak ove prave blagdanske gozbe je u 18 sati.