NAJZDRAVIJI

Najbolje namirnice za doručak ili međuobrok

| Autor: Novi list
Ilustracija (iStock)

Ilustracija (iStock)


Kreme ili namazi od suhog voća izvrsna su alternativa za one koji žele spojiti okus i blagostanje u jednom proizvodu i postali su pravi "must have" u doručcima ili međuobrocima za sve koji se žele hraniti zdravo.

Ovo nisu klasični namazi od lješnjaka (koji se rade s kakaom i ostalim sastojcima) već pravi koncentrati od suhog voća.

Ovi proizvodi su zapravo 100% napravljeni od suhog voća kao što su orasi, bademi ili lješnjaci, mljeveni bez dodavanja drugih sastojaka, kao što su šećeri, hidrogenirana ulja, mlijeko ili bilo što drugo.

Od kremaste slatkoće badema do karakterističnog okusa lješnjaka ili intenzivnog okusa pistacija, postoji krema od sušenog voća pogodna za svakoga, a svaka sorta sa sobom nosi neke zdravstvene prednosti.

Suho voće, naime, sadrži niz esencijalnih nutrijenata, poput nezasićenih masti, biljnih proteina, vlakana, minerala, vitamina i antioksidativnih spojeva koji se zatim nalaze u kremama.

Nije slučajno da ove namaze sve više cijene oni koji brinu o svom zdravlju i održavanju zdrave tjelesne težine (oni su zapravo bez šećera).

Ističu se svojim blagotvornim svojstvima, ali i neodoljivim okusom koji ih čini savršenim međuobrokom za svaki trenutak u danu.

Ukratko, izvrstan su izbor da obogatite svoju prehranu na originalan i zdrav način.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter

Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini