najveće i najutjecajnije svjetsko natjecanje vina

Vinarija Rossi na Decanteru jedina osvojila zlato za svježu Malvaziju

Iz Londona stigle sjajne vijesti za vinariju Rossi. Njihova Malvazija istarska iz 2022. osvojila je impresivnih 95 bodova i jedino je svježe vino ove sorte sa zlatnom medaljom

| Autor: Glas Istre
Malvazija Istarska vinarije Rossi

Malvazija Istarska vinarije Rossi


S 95 bodova Malvazija Istarska vinarije Rossi jedina je svježa malvazija s osvojenom zlatnom medaljom na ovogodišnjem Decanteru, najvećem i najutjecajnijem svjetskom natjecanju vina koje se održava u Londonu.
Nagrađena Malvazija Istarska zaokruženo je i harmonično vino zelenkasto-žute boje, kristalno bistra, s mirisom cvijeta bagrema i voćnim notama jabuke, šljive i marelice. Balanisrana, umjerene mineralnosti, idealna uz ribu, plodove mora, bijelo meso i lagane sireve.
"U želji da ljubiteljima vina pružimo najbolje iskustvo naš tim naporno radi čitave godine u vinogradu i podrumu pa je zlatna medalja potvrda da smo tome i uspjeli. Nagrade poput ove uvijek nas razvesele ali i potiču da budemo još bolji i kvalitetniji", kaže Marko Rossi, glavni enolog obiteljske vinarije smještene s čije terase puca jedinstven pogled od Učke do mora.
U obitelji Rossi vještina rada s lozom traje već pet generacija, vino proizvode s velikom strašću od vlastitog grožđa uz moto Za život vrijedan življenja. U pitoresknom istarskom selu Bajkini pored Vižinade možete ih posjetiti tijekom cijele godine u jednoj od najstarijih vinarija u Istri i jedinoj u Hrvatskoj koja ima heliodrom.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter